İşte Bu Benim Masalım

İşte Bu Benim Masalım

Erkan Sevinç'in yeni yazısı...

Number One Video Müzik Ödülleri’nde “En iyi kadın sanatçı”ile ödül aldı. Ödülünü Orhan Gencebayın elinden alması ise gecenin olayı oldu. Gencebay O’na “Seni seviyorum ve takip ediyorum. Bu ödülü sana verdiğim için çok sevindim” dedi Aleyna Tilki’den söz ediyorum. Onunki dizi için yaptığı şarkısı “İşte Bu Benim Masalım” gibi gerçekten uluslararası şöhrete giden bir yol öyküsü.

Aleyna Tilki, 28 Mart 2000'de Trabzonlu bir anne ve Konyalı bir babanın kızı olarak Konya'da dünyaya geldi. “Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasına katılmasıyla ilk kez televizyonlarda görüldü. İlk O’nu Ağustos 2016'da Türk besteci ve aranjör Emrah Karaduman'ın "Cevapsız Çınlama" adlı parçasında vokal olarak yer aldığında tanıdık. Parçanın YouTube'da yayınlanan klibi 2016'da Türkiye'de en çok izlenen video klip oldu ve bir yıl içinde 480 milyondan fazla izlendi. Böylece en çok izlenen Türkçe şarkı klibi unvanını da yakaladı. Tilki, Temmuz 2017'de ilk solo parçası "Sen Olsan Bari"yi yayımladı. 2019 yılında Tilki’nin Cornetto için hazırladığı yaz şarkısı "Nasılsın Aşkta” klibi ise YouTube’da 8 Mayıs 2019 gününde dünya genelinde en çok izlenen video oldu.

Tilki, Mayıs 2019'da dünyanın en büyük müzik şirketlerinden Warner Music Group ile anlaşma imzaladı ve sonrasında Tilki'nin şirketle bir İngilizce albüm ve 4 parça yapacağını açıklandı. Bu onu bu şirketle çalışan ilk Türk şarkıcı yaptı.

Bu arada Acun Ilıcalı'nın sahibi olduğu Exxen'de bir dizide oynamak için anlaştı. 2021 yılında başlayan “İşte Bu Benim Masalım” dizisinde başrolleri Cemal Can Canseven ile paylaştı.

26 Şubat 2021 tarihinde Dua Lipa, Sarah Hudson ve Coffee'nin sözlerini yazdığı; Diplo, King Henry ve Jr. Blender'ın bestelediği "Retrograde" adlı ilk İngilizce şarkısının video klibi yayınlandı.

Aleyna Tilki, 2018'de çektiği 'Nasılsın Aşkta' isimli klibinde LGBTQ bayrağına yer verdikten sonra 2020 yılının Haziran ayında Twitter üzerinden ''Aşk her yerdedir, her şekildedir.... Rengarenktir... Tarifini bir kalıba sığdıramaz, aşkı yorumlayamazsınız... Aşk kalıpsızdır, sınırsızdır, şekilsizdir ve tanımı herkese göre başkadır. Gerçekten kalpten gelen bir aşk, özdür ve bunu yaşama şekli kişinin kendine özgüdür...'' yazarak LGBT destekçisi olduğunu açıkça ilan etti. Çorum’da MHP’nin yönetimde olduğu Osmancık Belediyesi, şarkıcı Aleyna Tilki’nin ilçede 24 Eylül 2022'de vereceği konseri sanatçının LGBTI karşıtı yürüyüşle ilgili paylaşımı nedeniyle iptal ettiğini açıkladı. Sanatçının olaylı olan konserleri de var. Örneğin Kasım 2016'da Diyarbakır'daki bir konseri sırasında mekâna iki el yapımı ses bombası atılmıştı.

Uluslararası medyada en son dünyanın sayılı müzik dergilerinden Billboad’a röportaj verdi.O röportajdan üç önemli mesaj..

* Sanatçı olmak istediğinizi ne zaman anladınız?
Çocukken şarkı söylemeyi hep severdim ama bilime takıntılıydım ve büyüdüğümde laboratuvarda çalışmak istiyordum. Biraz daha büyüdükçe duygularım için bir çıkışa ihtiyacım vardı, bu yüzden her şeyi müziğe döktüm.

* Size ve müzikal yolculuğunuza katılmış olan kadınlar kimler?
Dua Lipa, ilk single’ım “Retrograde”in yazarlarından biriydi ve bu benim için dünyalar demekti. Türk efsanesi Selda Bağcan beni her zaman destekledi. Son olarak, kardeşim Ayça Tilki. O da bir sanatçı ve büyüdüğünü görmek için sabırsızlanıyorum.

* Müziğe başlamak isteyen kadınlara vereceğiniz bir tavsiye nedir?
Bedeninizi ve imajınızı koruduğunuzdan emin olun. Cesur olun, kendi yolunuzda yürüyün. Vücudunuzu sevin ve sizin için önemli olan değerlere sadık kalın. Endüstrinin sizi şöhret için önemli olan şeylerden ödün vermeye zorlamasına izin vermeyin.

Aleyna Tilki’nin sahnesine ,müziğine dudak bükenlere en güzel cevabı müzik yazarı Tolga Akyıldız veriyor;“Onunla ilgili haberi PR’la, parayla falan yaptıramazsın. O nedenle tebrik etmeye hiç ihtiyacı yok ama destek olmayı çok gören, yer yer hor gören ablalarına abilerine not düşeyim.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler