İyi Parti'de Akşener krizi büyüyor

İyi Parti'de Akşener krizi büyüyor

İYİ Parti Genel Başkanı Dervişoğlu, partinin kurucu Genel Başkanı Meral Akşener’in parti teşkilatlarındaki fotoğraflarının kaldırılmasını istediği belirtilen Çanakkale Milletvekili Uz’u kesin ihraç istemiyle disipline sevk etti

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, bugünkü kapalı grup toplantısında, partinin kurucu Genel Başkanı Meral Akşener’in parti teşkilatlarındaki fotoğraflarının kaldırılmasını istediği belirtilen Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz’u kesin ihraç istemiyle disipline sevk etti.

Dervişoğlu’nun kapalı grupta milletvekilleri ve partilileri Akşener aleyhinde konuşmamaları konusunda uyardığı ve “Kim olursa olsun genel başkanımız ve parti politikaları konusunda boş ve yanlış ifadeler kullananların gözünün yaşına bakmayacağız” mesajı verdiği öğrenildi.

İYİ Parti’nin kurucu genel başkanı Meral Akşener’in Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmesi, parti içinde tartışma yaratmış, hatta bazı milletvekilleri ve partililer tarafından eleştirilmişti.

Dervişoğlu’ndan 'vefa' uyarısı
İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, basına kapalı gerçekleştirilen grup toplantısında ise Akşener’le ilgili açıklamalarında dikkatli olmaları konusunda milletvekilleri ve partilileri uyardı.
Edinilen bilgiye göre Dervişoğlu, partinin kurucu genel başkanı Meral Akşener hakkında eleştiri sınırlarını aşan değerlendirmeler yapılmasına tepki göstererek, partinin kurucu genel başkanına “vefa” gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

“Akşener-Erdoğan görüşmesi” konusunda yöneltilen sorulara partinin ilk açıklaması doğrultusunda yanıt verilmesini isteyen Dervişoğlu, Akşener ve parti politikalarına yönelik eleştiri sınırlarını aşan açıklama yapanların “gözünün yaşına bakılmayacağı” mesajı verdi.

Akşener-Erdoğan görüşmesine ilişkin İYİ parti yönetimi, “30 yıllık siyasi birikimi olan Akşener’in bu tür görüşmeler yapmasının normal karşılanması gerektiği” açıklaması yapmıştı.

Uz, 'Fotoğrafları indirilsin' dedi, Akşener yazı gönderdi: Fotoğraflarımı indirin
Kapalı grup toplantısında Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz’un, Erdoğan görüşmesi nedeniyle eleştirdiği Akşener’in fotoğraflarının indirilmesini talep ettiği bilgisi kulislere yansıdı.

Bunun üzerine Akşener, İYİ Parti Genel Başkanlığı’na yazı göndererek, fotoğraflarının indirilmesini istedi. Akşener, şu ifadelere yer verdi:

"12 Haziran 2024 tarihinde yapılan kapalı grup toplantısında İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz beyefendinin, kurucu genel başkan olarak şahsımın Sayın Cumhurbaşkanı'nı ziyareti nedeniyle, fotoğraflarımın genel merkez, milletvekili, il ve ilçe teşkilat makamlarından indirilmesi konusundaki talebi doğrultusunda, gereğinin behemehal talimatlandırılarak yapılması hususunu bilgilerinize sunarım."

dervisoglu KAYNAK,GETTY IMAGES
Kesin ihraç istemiyle disipline sevkedildi
Akşam saatlerinde ise kurultay sürecinde genel başkan adaylarından Tolga Akalın’a destek veren ve Akşener’e muhalif olan Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz’un kesin ihraç istemiyle disipline sevkedildiği açıklandı.

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Hakan Şeref Olgun, sosyal medya hesabından Meral Akşener’i de etiketleyerek yaptığı açıklamada, Genel Başkan Dervişoğlu’nun Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz’u, parti tüzüğündeki yetkisine dayanarak, “tedbirli” olarak ve kesin ihraç istemiyle müşterek disiplin kuruluna sevkettiğini duyurdu.

“Tedbirli” sevk olduğu için Uz, disiplin süreci sonuçlanana kadar parti faaliyetlerine katılamayacak.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler