İyi Partili Özdağ'dan AYM ve Soylu'ya Eleştiri
İyi Partili Ümit Özdağ, hem İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'u, hem de AYM'yi eleştirdi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun Anayasa Mahkemesi Başkanı'nı hedef alan eleştirilerinin ardından İyi Parti İstanbul Milletvekili Ümit Özdağ, hem bakanı hem de mahkemeyi eleştirdi. Özdağ, "İçişleri bakanının üslubu bir yüksek yargı organına karşı ağır bir üslup. Ben de Anayasa Mahkemesi'nin, Anayasa Mahkemesi gibi davranmadığını düşünüyorum. Hatta evlerinde otursalar daha iyi olur, biz de 'Anayasa Mahkememiz var' demeyiz. Ama İçişleri Bakanı’nın üslubu da kabul edilebilir bir üslup değildir." dedi.
Özdağ, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında beklenen İstanbul depremine de işaret etti ve "İstanbul Depremi Türkiye’de siyasal birliği tehdit edecek ölçüde büyük bir milli güvenlik tehdididir" dedi. Hükümeti beklenen İstanbul depremine karşı acilen önlem almaya çağırdı.
Özdağ'ın açıklamaları şöyle:
5 ATOM BOMBASI GÜCÜNDE
“İstanbul maalesef büyük, çok büyük bir deprem yaşayacaktır. Bu depremin yıkım gücü bir bilim adamı tarafından 5 atom bombası ile kıyaslanmıştır. İstanbul Depremi Türkiye’de siyasal birliği tehdit edecek ölçüde büyük bir milli güvenlik tehdididir. Bahsedilen İstanbul nüfusunun büyük bir kısmı 1. Derece, önemli bir kısmı da 2. Derece deprem bölgesinde yaşamaktadır."
ESENYURT, SULTANBEYLİ, AVCILAR VE ZEYTİNBURNU BÜYÜK TEHLİKEDE
"İstanbul Büyükşehir Belediye başkanlığı geçen hafta İstanbul’un ilçe ilçe Olası Deprem Kayıp Tahminleri Kitapçığını yayınladı. Bu çalışma İstanbul’un karşı karşıya olduğu tehlikenin büyüklüğünü bir kez daha ortaya koymuştur. Bu araştırmaya göre İstanbul’da depremde en fazla “bina yıkılması” Esenyurt, Sultanbeyli, Avcılar ve Zeytinburnu ilçelerinde gerçekleşecektir. Esenyurt’ta 67.410, Sultanbeyli’de 45 bin, Avcılar’da 35 bin, Zeytinburnu’nda 31 bin hane için geçici barınma ihtiyacı ortaya çıkacaktır. Pendik’te 28 bin, Beylikdüzü’nde 27 bin, Maltepe’de 20 bin, Kadıköy’de 17 bin, Ümraniye’de 16 bin, Gaziosmanpaşa’da 14 bin, Başakşehir’de 13 bin 500, Sultangazi’de 10 bin, Sarıyer’de 6 bin 600 haneye ihtiyaç olacaktır. Bir binada 20 hane olduğunu varsayarsak, her ilçede kaç binanın ya yıkılacağını, ya da oturulamaz hale geleceğini tahmin edebiliriz."
HÜKÜMETİN GÜNDEMİNİN İLK MADDESİ İSTANBUL DEPREMİ OLMALI
"Hükümetin gündeminin ilk maddesini, İstanbul depreminin sonuçlarını hafifletici önlemlerin acilen ve radikal karar ve uygulamalar ile alınması oluşturmalıdır. Söz konusu olan on milyonlarca insanımızın yaşamıdır. Bu konuda gereken önlemlerin hızla alınmasının ihmal edilmesi, savsaklanması, ertelenmesinin sonuçları Türk Milletine karşı işlenmiş bir cinayet boyutu kazanabilir."
HÜKÜMET DOĞU AKDENİZ'DE GERİ ADIM ATIYOR
"Mevcut politika doğru bir diplomasi çizgisi izlemiyor. Hükümet yüksek tonda konuşmasına rağmen fiiliyatta geri adımlar atmaya başladı. Libya’da Türk hava savunma sistemlerinin konuçlu olduğu hava alanı saldırıya uğradı bunun cevabını vermedik. Suriye’nin kuzeyinde PKK- PYD’nin işgal ettiği bölgede Amerikan petrol şirketleri terör örgütüne kaynak oluşturacak şekilde adımlar attılar. Dışişleri Bakanlığı'ndan buna cevap gelmedi. Fransa ve Yunanistan Türkiye’nin NAVTEKS ilan ettiği bölgede tatbikat yaptı. Erdoğan 'korsanlık yaptırmayız' dedi ama korsanlık yapıldı, sürekli geri adım atılıyor. Oruç Reis’in Antalya’ya geri dönmesi, hem de Yunanlılar bunu ön şart olarak koyduktan hemen sonra geri dönmesi ve Brüksel’de de Türk-Yunan görüşmelerinin Oruç Reis’in dönmesiyle başlaması, Dışişleri Bakanı’nın açıklamalarının doğru olmadığını gösteriyor. Türk milletiyle alay etmesinler. Muhalefet olarak biz hükümetin hakkı, Türk milletinin hukukunu savunan her politikasına destek verdik. 'Diplomasiyi güçlendirin' çağrısında bulunduk ama 'taviz vererek başlayın' demedik. Mavi Vatan’ın herhangi bir parçasını Yunan zorbalarıyla konuşmak durumunda değiliz. Böyle bir görüşmeye taviz vererek başlamak büyük bir talihsizliktir."
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.