İYİ Partili vekilden zam tepkisi: Vatandaşa da en az %60 zam yapılmalı

İYİ Partili vekilden zam tepkisi: Vatandaşa da en az %60 zam yapılmalı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın maaşına yapılan zamla ilgili AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal’ın açıklamasına İYİ Parti Milletvekili Ümit Dikbayır’dan tepki geldi.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın maaşına ek bütçede zam getirilmesinin talep edilmesi hakkında gelen tepkiler üzerine açıklamada bulunmuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ödeneğinin artırılmasıyla ilgili bir talebi olmadığını söyleyen Ünal “Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ödeneğine vekil emekli maaşlarına endeksli olmasından dolayı diğer emeklilere yapılan artış milletvekili, eski meclis başkanları, eski cumhurbaşkanlarının maaşlarına yansıtılmak durumunda kaldı” ifadelerini kullanmıştı.

Ünal, "3 bin emekli milletvekili ve ailelerinde ortaya çıkabilecek mağduriyet nedeniyle Cumhurbaşkanımız Erdoğan bu duruma rıza gösterdi" demişti.

Ünal’ın açıklamalarına sosyal medya hesabı üzerinden tepki gösteren İYİ Parti Sakarya Milletvekili Ümit Dikbayır, “Hayat pahalılığı can yakarken; Milletvekillerine ve Cumhurbaşkanına %40 zam yapılmasını, ben bir Milletvekili olarak içime sindiremiyorum, vicdanım kabul etmiyor, reddediyorum! Kendilerine bonkörlükte sınır tanımayanlar, vatandaşlarımıza da en az %60 zam yapmak zorundadır!” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler