Kamala Harris'in 'radikal Marksist' babası gündemde...

Kamala Harris'in 'radikal Marksist' babası gündemde...

ABD başkanlık seçimlerine az bir süre kala Demokratların adayı Kamala Harris'in özel hayatı da gündemde.

Harris'in ekonomi profesörü olan babası Donald Harris'in kampanya etkinliklerinde hiç görülmemesi ve geçmişte ABD siyasetine yönelik sert eleştirileri dikkat çekiyor.
ABD'de 5 Kasım'da düzenlenecek başkanlık seçimlerinde Demokratların umudu olan Başkan Yardımcısı Kamala Harris'in aile hayatı da gündem oldu.

Harris'in 86 yaşındaki babası Donald J. Harris'in, çok yakında oturmasına rağmen bugüne kadar hiç Beyaz Saray'a gitmediği ortaya çıktı. Kayıtlarda Harris'in babasının yer almaması, baba kızın son yıllarda hiç beraber görülmemesi dikkat çekti.

Kamala Harris, Jamaikalı bir ekonomi profesörü olan babasıyla çok yakın olmadıklarını daha önce açıklamıştı ancak son Demokrat Parti kongresinde babasının kendisine "korkusuz" olmayı öğrettiğini söylemişti.

ABD'de Cumhuriyetçiler ve Demokratların egemenliğindeki siyasi yapıya yönelik eleştirileriyle tanınan Donald Harris, 1960'larda akademi çevrelerinde "radikal bir Marksist" olarak tanınıyordu.

Sonraki yıllarda Jamaika hükümetine ekonomi danışmanlığı da yapan Harris, kızının siyasi kariyerinde hiç ortada görünmedi.

1963'te Hindistan kökenli kanser araştırmacısı Shyamala Gopalan ile evlenen Harris, bu evlilikten doğan iki kızından biri olan Kamala'yla onun çocukluğundan itibaren inişli çıkışlı bir baba kız ilişkisi yaşadı.

Jamaika'da Bob Marley'nin de doğum yeri olan Browns Town'da büyüyen Donald Harris, Londra'da eğitim aldı ve California Üniversitesi'nde doktora yaptı. Stanford gibi prestijli kurumlarda ders veren Donald Harris, Kamala beş yaşındayken eşinden ayrıldı.

Kamala Harris'in siyasi hamlelerini zaman zaman imalı yolla eleştiren Donald Harris, basına yaptığı bir açıklamada da "bu siyasi komediden uzak durmaya karar verdim" demişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler