'Kedi Köyü' Engelli, Hamile Ve Yavru Kedilerin Yuvası Oldu

'Kedi Köyü' Engelli, Hamile Ve Yavru Kedilerin Yuvası Oldu

Kırıkkale'nin Yahşihan ilçesinde geçen yıl açılan "Kedi Köyü", engelli, hamile ve yavru kedilere ev sahipliği yapıyor

Yahşihan Belediyesince 600 metrekarelik alanda tamamen geri dönüşüm malzemeleri kullanılarak yapılan ve 17 Şubat 2021'de açılan barınaktaki kafesler sayesinde hayvanlar yazın sıcaktan, kışın da soğuktan korunuyor.

Kedi Köyü'nden şartları taşıyan vatandaşlar da istediklerinde hayvanları sahiplenebiliyor.

Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, AA muhabirine, 1,5 yıl önce açtıkları Kedi Köyü'nün yavru, engelli ve hamile kedilere hizmet verdiğini söyledi.

Kedi Köyü'nün hemen yanında da geçici köpek barınağının bulunduğunu aktaran Türkyılmaz, şöyle konuştu:

"Mevcut 9 personel ve bir veteriner hekimimizle birlikte 30 bin nüfuslu bir ilçede hizmet vermeye çalışıyoruz. Geçen yıl Türkiye Belediyeler Birliği tarafından düzenlenen 'Sahipsiz Evcil ve Sokak Hayvanlarının Barınma ve Beslenme Şartlarının İyileştirilmesi Fikir ve Proje Yarışması'nda 10'uncu olduk ve ödülümüzü de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'dan aldık. Aldığımız 500 bin liralık ödülle birlikte Kedi Köyü'müz daha da güzelleşti. Şu anda burada genellikle yavru ve engelli kedilerimiz var. Hamile kedileri aldığımız yerlere geri bıraktık. Günlük 3 personelimiz düzenli olarak bakımlarını ve besleme işlemlerini yapıyor. Yine belirli noktalara kediler için mama bırakıyoruz. Kediler için yıllık 25 tona yakın mama dağıtmaktayız."

Türkyılmaz, nezih bir ortamda kedileri ağırladıkları için personeline ve destek olan hayvanseverlere de teşekkür etti.

Özellikle sıcak havalarda vatandaşlardan da hayvanlar için belirli noktalara su koymalarını rica eden Türkyılmaz, "Lütfen o suya da tekme atmasınlar. O sudan kedi, köpek ve kuşlar su içiyor. İlçemizin belirli bölgelerine de su ve mama kapları koyduk. Vatandaşlarımızı duyarlı olmaya davet ediyorum." dedi.

Türkyılmaz, göreve geldiklerinden itibaren sıfır atığa da önem verdiklerine dikkati çekerek, buradaki parkelerin yol ve parklardan sökülen eski parke taşları olduğunu vurguladı.

Banklar ve kedi evlerinin ise çıkma paletler ile çöpe atılmış tahtalardan yapıldığını anlatan Türkyılmaz, sözlerini şöyle tamamladı:

"Fen İşleri Müdürlüğündeki arkadaşlarımız kendi çabalarıyla yaptı. Kedi Köyü'nün belediyemize maliyeti 120 bin lira oldu. Dışarıda yaptırsak bunun maliyeti 500-600 bin liradan aşağı olmazdı. Projemizin başta belediyeler olmak üzere, tüm kamu kurumlarına örnek olmasını diliyorum.

Kedi Köyü'nde şu ana kadar kayda alınmış 175 kedi doğdu. Yaralı 50 kedinin ameliyatı ve 40'a yakınının da doğumu gerçekleştirildi. Yavru ve engelli kedilerimizi aynı zamanda sahiplendiriyoruz. Her gelene de kedi vermiyoruz. Öncelikle bakabileceklerine ikna olmak için kontrolleri de yapıyoruz."

Kaynak:Haber Kaynağı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler