Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Temiz Siyaset Mesajı: "CHP'nin Gölgesi Haramın Sığınağı Olamaz"

Kemal Kılıçdaroğlu'ndan Temiz Siyaset Mesajı: "CHP'nin Gölgesi Haramın Sığınağı Olamaz"

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, paylaştığı videoda CHP'yle ilgili son zamanlarda gündeme gelen yolsuzluk iddiaları hakkında açıklamalar yaptı.

Yolsuzluk soruşturmalarında tutuklanan CHP'li siyasetçilerin etkin pişmanlık kapsamında verdiği ifadelerin ardından CHP Kurultayı hakkındaki davada mutlak butlan kararı çıkabileceği değerlendirmeleri yapılıyor.

Yine Genel Merkez yöneticilerine kaynağı belirsiz paraların teslim edildiği yönündeki itirafların ardından partiye kapatma davası açılabileceği de kulislerde konuşuluyor.

Tartışmalar devam ederken CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP'yle ilgili iddialar hakkında sosyal medya hesabından video paylaştı.

"KİRLENEN SİYASET VİCDANI ÇÜRÜTÜR"

Kılıçdaroğlu, CHP yöneticilerine isim vermeden eleştiriler yönelttiği videoda şunları söyledi:

"Bir milletin geleceği siyasetin aklı, vicdanı ve ahlakıyla şekillenir. Milletin helal sofraları temiz siyasetle bereketlenir. Kirlenen siyaset önce vicdanı çürütür. Sonra ahlakı yok eder sonra da gözünü milletin ekmeğine diker."

"CHP HARAMIN SIĞINAĞI OLAMAZ"

Kılıçdaroğlu, siyaseti temiz tutma zorunluluğunun herkesten önce CHP'lilerin görevi olduğunu savunarak sözlerine şöyle devam etti:

"CHP, bize bir emanettir. Emanete kara çalınamaz. Bu ulu çınarın gölgesi haramın sığınağı olamaz. Gerektiğinde arınmayı da bilir."

"Susmanı ya da başka şeyler söylememi bekleyenler var." diyen Kılıçdaroğlu, partinin ve milletin çıkarlarını kendi ikbali için müzakere etmeyeceğini söyledi.

"TEHDİTLERİNİZ VIZ GELİR"

Kılıçdaroğlu, videonun sonunda şu ifadelere yer verdi:

"İftiralarınız da tehditleriniz de vız gelir. Ben doğruyu söylerim, ben hakikatin yanında dururum. 70 yılı aşkın ömrünü bu halkın adalet kavgasına adamış, boğazından tek bir haram lokma geçmemiş, evlatlarına bırakacağı mirası verdiği ahlak kavgası olan Bay Kemal'den kimse başka bir şey söylemesini asla beklemesin."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler