Şevket Bülent Yahnici

Şevket Bülent Yahnici

Keşke Ben Haksız Çıksaydım

12 Haziran 2000 tarihli Radikal Gazetesi manşetinde büyük puntolarla ( eskiler 8 sütuna manşet derlerdi) bana ait bir röportajı veriyordu.Ropartaj 21.donem Ankara m.vekili, MHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü sıfatıyla benimle yapılmıştı ve yapan Gazeteci ise Neşe Düzeldi. Konu ise uyuşturucu ticareti,bu ticaretin geldiği tehlikeli boyut, başta emniyet mensupları - elbette ki,bir kismi- olmak üzere bu ise "yol veren" görevliler gibi hususlardi.
Ortalık, adeta birbirine girdi.Roportaj ,Radikal'de kalmadı,bütün yazılı ve görsel medyaya sıçradı , o günlerin üzerinde en çok konuşulan,tartışılan,yazılan mevzuu haline geldi.Meclis'te konuşuldu,Turkiye'nin en önemli yazarları makaleler yazdılar,siyaset kurumu epeyce tartıştı.Bu konudan alınganlık gösterenler az değildi.O günleri hatırlayanlar aleyhime nasil bir kampanya yürütüldüğünü de hatırlayacaklardır.
Hangi bilgilere,belgelere dayandığım yazıldı,söylendi. Cevabım basitti ...Bu sözleri söylemek için bilgi/belge gerekmez,gazete haberlerini alt alta toplasanız nasil bir manzara ortaya çıkar...Dayandigim özel bir istihbarat yoktur,başına yansıyan haberler bu sonucu gösteriyor, demekteydim.
Benim bu roportajimin tartışıldığı ve bu röportaj sebebiyle aleyhime bir kamuoyu algısı oluşturulduğu günler yaşadım. Birileri ( bildik yüzler,bilinen isimler, ucundan kıyısından bu işten sebeplenenler) ortalığı yıktılar. Bu sözleri ifade eden bir kişiye ( yani bana) bu tepkiyi veriyor olmanın bir tek sebebi olabilirdi ...Bu işten sebeplenmek...
İşte bu sıralarda bir emniyet raporu yayınlandı.Uyusturucu ve ticaretine bulaştığı için soruşturma açılan,işine son verilen personel sayıları açıklandı.Vaziyet bir felaket,sayılar ürkütücüydu...Devrin genel müdürü durumu " bağırsak temizliği" diye aciklayacakti...Hatırlarsınız.
Aradan 22-23 sene geçti. Biz bu konuda da büyük ilerleme kaydederek işi büyüttük. Nedense hayra,gelişime,ilerlemeye dair her uluslararası istatistik ve değerlendirmede en gerilere düşme kaderini/ya da kadersizligini yaşayan Ülkemiz, uluslararası uyuşturucu trafiği istatistiklerinde en üste yerleşme becerisini gösterdi.BM ,uyuşturucu trafiğinin dünyadaki son haline dair bir istatistik yapmış.Birkac gün önce yayınlandı.Ilk sıraya ( İran da var) yerlesmisiz.
2000 den 2023 e ne değişti diyecek olsanız, cevap gelecek ...Ne değişmedi ki, uyuşturucu işinde ilk sıraya çıktık...
"BEN SOYLEMISTIM" diyeceğim de,demek içimden gelmiyor.12 HAZIRAN 2000 TARIHLI RADIKAL GAZETESINDE YAHNICI- NESE DUZEL ROPORTAJI ...KESKE BEN HAKSIZ CIKSAYDIM...

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.