Konak Belediyesi Çalışanları Bir Kez Daha İş Bıraktı

Konak Belediyesi Çalışanları Bir Kez Daha İş Bıraktı

Konak Belediyesi çalışanları, yaklaşık bir yıldır ödenmediğini belirttikleri TİS farkları ve mesai ücretleri nedeniyle belediye binası önünde oturma eylemine başladı.

CHP'li belediyelerin yönetiminde olan bölgelerde çöp, su, altyapı sorunları ve çalışanların maaşlarının ödenmemesi gibi birçok problem yaşanıyor.

Özellikle İzmir ve ilçeleri, belediyelerin yetersiz yönetimi nedeniyle çöp dağlarıyla anılıyor.

En son Haber'e göre İzmir Konak'ta bir kez daha çöp dağları görülecek gibi duruyor.

Konak Belediyesi çalışanları, yaklaşık bir yıldır ödenmediğini belirttikleri TİS farkları ve mesai ücretleri nedeniyle iş bıraktı.

69ef35ff00eda651-w1200xh554.webp

BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEM

Konak Belediyesi çalışanları, uzun süredir ödenmediğini belirttikleri alacakları için belediye hizmet binası önünde eylem başlattı.

BASIN AÇIKLAMASI YAPILDI

DİSK’e bağlı Genel-İş Sendikası İzmir 5 No’lu Şube öncülüğünde toplanan belediye işçileri, Konak Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı ve oturma eylemine başladı.

İŞÇİLER 1 YILDIR PARASINI ALAMIYOR

İşçiler, yaklaşık bir yıldır Toplu İş Sözleşmesi’nden doğan fark ödemeleri ile mesai ücretlerinin yatırılmadığını ifade etti.

Açıklamada mobbing iddiaları, ücretlerde keyfi kesintiler ve işveren tarafından uygulandığı öne sürülen çeşitli idari baskılar da dile getirildi.

69ef368db24c9719-w1200xh899.webp

EYLEM SÜRECEK

İşçiler, her bir çalışanın ortalama 70 bin TL civarında alacağının bulunduğunu vurguladı.

Belediye hizmet binası önünde başlatılan oturma eylemlerinin, talepler karşılanana kadar devam edeceği bildirildi.

VATANDAŞ ÇÖP DAĞLARIYLA BAŞ BAŞA

Konak'ta zaten toplanmayan çöpler, işçilerin eyleme gitmesiyle birlikte sokaklarda çöp dağları oluşturmaya başladı.

Havaların sıcak olması da çöplerden gelen kokuyu tüm Konak'a yayıyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler