Konya’da hasadı başladı! 3 metreye kadar uzuyor dönümden 5 ton veriyor

Konya’da hasadı başladı! 3 metreye kadar uzuyor dönümden 5 ton veriyor

03Türkiye'nin hububat üretiminin önemli bölümünün gerçekleştirildiği Konya Ovası'nda, mısır hasadı devam ediyor. Peki, Konya'da Ticaret Borsası'nda mısır fiyatı kaç TL?

Türkiye'nin tahıl ambarı olarak nitelendirilen Konya'da mısır hasadı başladı. Konya Ovası'nda çiftçi, sezonun son ürünü arasında gösterilen mısırın hasadı devam ediyor.

Açıklanan fiyat çiftçiyi mutlu etmedi

Buğdaydan sonra Konya'da en çok üretimi gerçekleştirilen mısır, hem verimi hem de fiyatıyla üreticiyi bu yıl memnun edecek mi? Hasadı yapıldıktan sonra kamyonlarla Konya Ticaret Borsası'na (KTB) getirilen mısırın geçtiğimiz aylarda açıklanan fiyatı çiftçiyi mutlu etmedi.

Dönümden 5 ton mısır elde ediliyor

Konya'da bu yıl ekim alanlarının artmasının yanı sıra son yıllarda hayvansal besin ağırlıklı beslenme ve biyoetanolün de içerisinde bulunduğu endüstriyel ihtiyaç dolayısıyla mısır tüketimi giderek artıyor. Konya'da çiftçiler 2 bin 500 metrekareden 4 ila 5 ton arasında mısır elde ediyor.

Konya'da en fazla su tüketen ürün

Konya Ovası'nda üretimi artan mısırın, yıllık su tüketim oranı da fazla oluyor. Bunun yanında mısır tarla bitkileri arasında suyu en etkili kullanan, birim su ile en fazla kuru madde üreten bitki.

Toprak Mahsulleri Ofisi'nin açıkladığı mısır alım fiyatı

Mısırın taban fiyatı açıklanmadan önce çiftçilerin beklediği fiyat aralığı ortalama 7,5-8 lira arasındaydı. Ağustos ayında Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), mısır alım fiyatını ton başına 6 bin lira olarak belirlemesi çiftçinin yüzünü güldürmedi.

Konya Ticaret Borsası'nda güncel mısır fiyatı

Konya'da mısır hasadı başlamasıyla birlikte çiftçilerin en çok merak ettiği konu, mısır fiyatlarında yükseliş veya düşüşün yaşanıp yaşanmadığı oluyor. Konya Ticaret Borsası'nda güncel mısır fiyatı, en az 4.3790 TL, en çok 5.5130 TL ve ortalama fiyatı ise 5.3479 TL oluyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler