Korkutan açıklama: Ekmek zammı 5 TL'de kalmayacak, lira lira artacak

Korkutan açıklama: Ekmek zammı 5 TL'de kalmayacak, lira lira artacak

Ekmek Üreticileri Genel Başkanı Cihan Kolivar, ekmek fiyatları hakkında açıklama yaptı. İstanbul'da ruhsatsız fırınlara değinen Kolivar, "Zam 5 TL'de kalmaz, 7-8 TL'den 10 TL'ye çıkar" dedi.

İstanbul'da un ve mazot fiyatlarına gelen zam sonrasında birçok fırın resmi açıklama yapılmadan ekmek fiyatına zam yaptı. Kadıköy, Üsküdar ve Ataşehir’de ekmek fiyatı 5 TL'ye çıktı. Ticaret Bakanlığı denetime çıkıp uyarılar yapsa da, ekmek fiyatlarına zammın ardı arkası kesilmeyecek gibi.

Ekmek fiyatının 5 TL olmasıyla zamların durmayacağını belirten Ekmek Üreticileri İşverenleri Sendikası Genel Başkanı Cihan Kolivar, maliyet artışları nedeniyle yeni zamların geleceğini belirtti. Kolivar, "Zam 5 TL'de kalmaz, 7-8 TL'den 10 TL'ye çıkar" dedi.

Un, maya ve elektrik başta olmak üzere maliyet artışlarının üreticileri zorladığını söyleyen ve ruhsatsız fırınlara dikkat çeken Kolivar'ın açıklaması şu şekilde:

"Kaçak fırınlar kalkmazsa İstanbul’da ekmek fiyatları düzelmez. 7-8 lira olur. İstanbul’da fırınların Ankara’daki gibi tamamen ruhsatlı olması lazım. O zaman fiyatlar geriler. Yoksa 7 lirayla da durmaz. Birer lira da artmayacak bu gidişle. 7-8 liradan 10 liraya çıkacak.”

Toprak Mahsulleri Ofisi’nin (TMO) unun çuvalını 350 TL’ye sattığını söyleyen Cihan Kolivar, bu unla ekmek yapılamadığını, ekmeklik un çuval fiyatının piyasada 450-580 TL arasında satıldığını belirtti. Kolivar, undaki fiyat artışının artık 50’şer TL şeklinde gerçekleştiğini kaydetti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler