Kudüs Dedi Emevi Camii'ne Kadar Gitti: İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi Şam'da Kur'an Okudu!

Kudüs Dedi Emevi Camii'ne Kadar Gitti: İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi Şam'da Kur'an Okudu!

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, resmi temaslarda bulunmak üzere Suriye'ye ziyarette bulundu. Başkent Şam'da bulunan Emevi Camii'ne gelen Çiftçi, Kur'an-ı Kerim tilaveti yaptı.

Geçtiğimiz günlerde yaptığı bir konuşmada, Kudüs'e ilişkin özel bir duası olduğunu ifade eden İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, “Benim valiyken Cenab-ı Hak'tan bir niyazım vardı. Rabbim bir gün bana, bir gün de olsa Kudüs valiliğini nasip et diye. İnanıyorum ki Cenab-ı Hak o günleri bizlere gösterecek" sözleriyle kalplerde taht kurmuştu. Bu hayaline bir adım daha yaklaşan Çiftçi, Kudüs'e sadece 300 kilometre mesafedeki Şam'da Kur'an tilaveti ile gönülleri fethetti.

İçişleri Bakanı Mustafa Çiftçi, Suriye ziyareti kapsamında Şam'daki tarihi Emevi Camisi'ni (Ümeyye Camii) ziyaret ederek Kur'an-ı Kerim tilavetinde bulundu. Çiftçi'nin Kur’an okuması sosyal medyada yoğun ilgi görürken, bazı kullanıcılar bir sonraki tilaveti Kudüs’te, Mescid-i Aksa’da okuması niyazında bulundu.

İslam dünyasının en önemli ibadet merkezlerinden biri olan, geçmişte hem kilise hem de cami olarak kullanılmış Emevi Camisi, Hz. Yahya (a.s.) kabrini ve Hz. Hüseyin'in (r.a.) mübarek başını muhafaza etmesiyle hem Sünni hem de Şii Müslümanlar için kutsal kabul ediliyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler