Gazim ne diyor?

Gazim ne diyor?

MAHKEMELER TARAFINDAN ŞARAPNEL PARÇALARI ARTIK GAZİLİK NEDENİ SAYILMAYA BAŞLANDI

Kıymetli Gazi kardeşlerim, 
Sevgili dava arkadaşlarım,
Öncelikle İzmir'de meydana gelen depremde hayatlarını kaybeden kardeşlerimize Allah tan rahmet yaralı kardeşlerimize şifalar diliyorum. Geçmiş olsun İzmir geçmiş olsun Türkiye’m… 

Bilindiği üzere Gazilik haklarımızı almak için hep birlikte çıkmış olduğumuz bu kutlu yolda belirlediğimiz hedeflerden biri de; 1053 sayılı Nizamnamede olmamasına rağmen terör saldırısında vücutlarına şarapnel parçası isabet eden kardeşlerimizin de malul sayılmasıdır.

Belirlediğimiz bu hedefimize de bugün itibariyle ulaşmış bulunmaktayız. Bu gün kazandığımız bir dava ile şarapnel parçaları artık malullük için yeterli bir neden olarak kabul edilmiştir. 

Vücudunun çeşitli yerlerinde şarapnel parçası bulunan bir kardeşimizin Gazilik haklarını almak için Ankara 16. İdare Mahkemesinde açmış oluğumuz davada Mahkeme tarafından şarapnel parçalarının vazife malullüğü için geçerli ve yeterli bir neden olduğuna karar verilmiştir.

Terör saldırısı neticesinde vücutlarına şarapnel parçası isabet eden Gazi kardeşlerimiz sağlık kuruluşlarına muayene için gittiklerinde; sağlık kuruluşları tarafından yapılan muayene sonucunda söz konusu şarapnel parçalarının VÜCUTTA AKUT VE KRONİK FONKSİYONEL KAYBA NEDEN OLDUĞU, vücutta toksikolojik ve lokal etki açısından, kişide fonksiyon kaybı meydana getirdiği ve söz konusu şarapnel parçaları ve yabancı cisimlerin vücutta kaldığı sürece kişinin sağlığını artarak tehdit eden bir sürece girileceği vurgulanmaktadır. 

Vücuda isabet eden şarapnel parçaları ve yabancı cisimlerin birçoğu sinirlere ve diğer hayati organlara yakın yerlere saplanmış olmaları nedeniyle cerrahi müdahaleler ile çıkarılmaları mümkün değildir. 

Dolayısıyla vücutlarında şarapnel parçası bulunan Gazi kardeşlerimizin hayatlarının geri kalan kısmını büyük hayati risk altında geçirecekleri gerçeği ile karşı karşıya kalınmaktadır. 

Vücuttaki şarapnel parçaları ve yabancı cisimlerin zamanla vücutta zehirlenme ve başka hastalılara neden oldukları günümüzde tıbben de ortaya çıkarılmıştır. Bu bilimsel verilerden hareketle, terör saldırısında yaralanmaları sonucu vücutlarına şarapnel parçası ve yabancı cisim isabet eden Gazi kardeşlerimizin malul sayılmaları için açmış olduğumuz davalarda Mahkemelerce artık şarapnel yaralanmalarının malullük için yeterli bir neden olduğuna karar verilmeye başlanmıştır.

Bu vesileyle, vücutlarında şarapnel parçası bulunan ancak 1053 sayılı Nizamnameye girmediğinden bahisle vazife malulü sayılmayan kardeşlerimizin dava açmaları için artık ortada bir engel kalmadığını, davalarını açmaları gerektiğini saygılarımla öneriyorum

EN KALBİ SEVGİ VE SAYGILARIMLA… 

Beni izlemeye, takip etmeye devam edin. Doğru yerdesiniz…

Mustafa GAZİM  ( Kurubacak )

3713 Terörle Mücadele Sırasında 1995 yılında Kuzey Irak’ta yaralanan 1953 Bakanlar Kurulu 1053 nizamname ve T.S.K. Sağlık Yeteneği yönetmeliği mağduru
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
65 Yorum