Gazim ne diyor?

Gazim ne diyor?

Malul sayılmayan gaziler, yeni dönemden ve yeni sistemden ne bekliyor?


Türkiye Cumhuriyeti devlet başkanlığı ,ülkemize, milletimize ve dünyanın dört bir yanında sıkıntı içinde ve savaş halinde olan mazlumlara  ve yurt dışında  ülkemizi en iyi şekilde temsilden yüce Türk halkına ve  TC Devlet Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hayırlı  olsun.

Bizler 3713 terörle mücadele sırasında yaralanıp uzuv kaybı, his kaybı, sinir kaybı ve hareket kabiliyeni kaybetmek suretiyle  ve 13.07.1953 tarihli ve  4 / 1053 sayılı bakanlar kurulu kararı ile yürürlüğe konulan kanuna göre ; 1053 nizamname  ve  TSK sağlık yönetmeliği mağdurları ,  son operasyonlarla  sayıları 23 bine yaklaşan  malul sayılmayan gaziler olarak , ülkemizin dış devletler karşısında eğitim , sağlık ordumuz ve askeri  silah ile güçlü olması ve üretimde,  saniyiileşmede,  tarım ve hayvancılıkta,  insan hakları ve hayvan haklarına sahip çıkan bir ülke olarak muassır medeniyetlerin en üstünü olma yolunda olması için görevimizi yerine getirdik.

Her birimiz anayasal hakkımız olan Türk gençleri olarak , dedelerimizi örnek ve lider görerek,   askerlik şubelerine koşarak,  vatani görevimizi yerine getirirken,  dış güçler tarafından en modern ve her türlü silah ve techizatlı terör örgütü unsurlarıyla vatanımızın birlik ve bütünlüğüne göz diken dış unsurlar ve içimizdeki kandırılmış terör örgütleri mensuplarıyla  sıcak temas esnasında çıkan çatışmada delici, kesici, yanıcı ve patlayıcı silahlar  ile yaralanarak gazi olan,  analarının  kınalı kuzuları hastanede tedavisi yapıldıktan sonra…!!!  Doktorların düzenlemiş olduğu eksik bilgi ve belgeler ile bizleri mağdur eden doktorlar ve bürokrasi tarafından yasalardaki yönetmelik,  tüzük ve mevzuatlardaki tüzüğe göre,   13.07.1953 tarihli ve  4 / 1053 sayılı bakanlar kurulu kararı  1053 nizamname  ve TSK  sağlık yönetmeliği mağdurları olarak Türkiye Cumhuriyeti cumhurbaşkanımızdan,  artık gaziler arasındaki ayrımcılığa ve bizlere üvey evlat muamelesi gösterilmesine bir son verilmesini istiyoruz.

Devlet bize sahip çıkmadıkça , milllet de bize sahip çıkmıyor. Çıkmadığı gibi de, dövüyorlar , sövüyorlar,  hor görüyorlar,  aşağılıyorlar.  Hakaret edici ve gözle,  sözlü taciz , tahrik ve hedef gösteriliyoruz.  Kaç tane vukuat  oldu bir gaziyi,  bir kişi de dövmüyor.  Kalabalık gelerek dövüyorlar.. En son olay Rıza Özgan kardeşimiz. Bir, ‘ geçmiş olsun’  diyen de yok.  Kader arkadaşlarımızdan başka bürokrasiyle mücadele etmek,  cahil insanlarla mücadele etmekten daha zor.

Gerek hukukun, gerekse tıbbi prosedürün yanlış uygulanmasından dolayı,  mağdur durumda kalan gazilerimizin durumunu meclis , enine boyuna incelenmelidir. Milli Savunma Bakanlığı ve Genelkurmay Başkanlığı’nda dosyalar bir araya getirilip, karşılaştırılıp gazilik ünvanımızı ve madalya ve beratimizi   malul sayılmayan gazilerimizi,  malul  ya da yeni yasa ve düzenleme ile gazi olarak sunmalıdır.


Yeni kurulacak kabinenin yapacağı “iș kazaları" ile alakalı kanun çalışmasında, teröre karşı savaşan asker ve polisin istisnai durumu göz önüne alınmalı, gazilik durumları halinde uzman kadrolar tarafından değerlendirilmelidir.Meclisimiz, yeni kurulacak kabinede, "teröre karşı savaşan " asker ve polisin sosyal kanundaki yerini tekrar tarif etmek durumundadır!

Dünyanın hiçbir  ordusunun, askeri 35 yıl durmadan, bıkmadan vatan ve millet için düşmana karşı savaşamaz! Türkiye'yi ayakta tutan sevgi  budur! Ülkesi ve vatanının birlik ve bütünlüğünü sağlaması için sağlığını feda ederek gazi olan mehmetçiklerimizi unutmayıp,  onların gazilik ünvanlarının verilmesi yolunda her türlü desteği tüm vekillerimizin vermesini bekliyoruz.
Çatışmalardan dönen asker ve polisinlerin , uzman kadro tarafından teşhis ve tedavi konusunda taramadan geçirilmesi şarttır. 

Yeni kurulacak kabinenin, gazilerimizin mağdur durumlarını ele almalarını,  yüzdeliğe girmeden bir sefere mahsus elinde nakdi tazminat almiş ise yaralı belgesi ve hastanede yatış belgesi,  olay yeri tutanağı olan tüm asker ve polislerimizin kamu vicdanı adına, meclisimizden gazilik ünvanını madalya ve beraatini bekliyoruz  

Yazmaya devam edeceğim.

Mustafa Kurubacak
 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum