Meclis’te Dikkat Çeken Özgür Özel Gelişmesi! ‘Dosyalar Beklemeye Alınıyor…’

Meclis’te Dikkat Çeken Özgür Özel Gelişmesi! ‘Dosyalar Beklemeye Alınıyor…’

TBMM'de milletvekili dokunulmazlıklarına ilişkin dosyalarla yeni gelişme yaşandı.

TBMM'de dokunulmazlık dosyalarına ilişkin izlenecek tutum netleşmeye başladı.

AK Parti kurmaylarının, dönem başında alınan ilkesel karar doğrultusunda toplumda infial uyandıran suçlar dışındaki fezlekeleri gündeme almama eğiliminde olduğu belirtiliyor.

Bu kapsamda CHP TBMM Grup Başkanı Özgür Özel ile bazı CHP'li milletvekilleri hakkındaki fezlekelerin de dönem sonuna ertelenmesi bekleniyor.

KURULTAY VE ANTALYA DOSYALARI

Türkiye Gazetesi'nde yer alan habere göre, Özel, Veli Ağbaba, Ali Mahir Başarır, Umut Akdoğan, Cavit Arı ve Mustafa Erdem'in yer aldığı Antalya dosyasında, büyükşehir belediye başkanlığı adaylığı karşılığında Muhittin Böcek'ten para alındığı iddia ediliyor.

Meclis’te dikkat çeken Özgür Özel gelişmesi! ‘Dosyalar beklemeye alınıyor…’ - Sayfa 5

Özkan Yalım'ın ifadeleri doğrultusunda hazırlanan bir diğer dosyada ise Özel ve Ağbaba'nın CHP'nin 38. Olağan Kurultayı'nda delegelerin iradelerini fesada uğrattıkları ve genel başkanlık seçimine hile karıştırdıkları ileri sürülüyor.

Meclis’te dikkat çeken Özgür Özel gelişmesi! ‘Dosyalar beklemeye alınıyor…’ - Sayfa 6

AK PARTİ KAYNAKLARI: ŞU ANDA İŞLEM YAPILMAZ

AK Parti kaynakları, terör, adam öldürme ve cinsel suçlar gibi başlıklar dışında fezlekelerin gündeme alınmayacağını belirterek, "Toplumda infial uyandıran suçlarla ilgili dosya gelirse elbette dokunulmazlıklar kalkar. Ama şu anda bahsi geçen dosyalarla ilgili bir işlem yapılmaz" değerlendirmesinde bulundu.

Meclis’te dikkat çeken Özgür Özel gelişmesi! ‘Dosyalar beklemeye alınıyor…’ - Sayfa 7

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve genel merkez yönetiminin, özellikle partiden ihraç edilen milletvekillerinin dokunulmazlıklarının kaldırılarak yargılanması gerektiği görüşünde olduğu belirtiliyor. Kılıçdaroğlu, geçtiğimiz gün katıldığı bir yayında "Benim hakkımda böyle iddialar olsa ben dokunulmazlığımın kaldırılmasını ve aklanmamı isterdim" demişti.

https://x.com/ngazetecom

https://www.instagram.com/ngazetecom/

https://www.instagram.com/nuraybasarantv/

https://www.instagram.com/ngazeteofficial/

https://www.youtube.com/@nuraybasarantv

https://www.facebook.com/share/1HW3HWKcMg/

https://www.facebook.com/profile.php?id=61590534251658

https://www.linkedin.com/in/n-gazete-a1956b308/?skipRedirect=true

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler