Meclis’te ‘Öcalan ve Kürdistan’ sözleri

Meclis’te ‘Öcalan ve Kürdistan’ sözleri

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, Meclis'te yaptığı grup konuşmasında PKK terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan için "özgürlük yürüyüşü" başlatacaklarını açıkladı.

DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları Oruç, TBMM’de “Parlamento Kadın Grubu Toplantısı”nda konuştu.

Terör örgütü PKK’nın elebaşı Abdullah Öcalan’ın “fiziki özgürlüğüne kavuşması” için yürüyüşler başlatacaklarını açıkladı.

Hatimoğulları Oruç konuşmasında Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinden bahsederken sık sık “Kürdistan” ifadesini kullandı.

“Öcalan’a tecrit uygulandığını” öne süren Hatimoğulları Oruç, şu sözleri söyledi:

“Bölgede, ülkede Kürt sorunundaki çözümsüzlük ve çatışma süreci gittikçe derinleşmektedir. Devletin geleneksel karakterini devam ettiren bu iktidar, Kürt halkının onurlu barış talebine ne yazık ki silahla, tankla, topla, SİHA’larla, İHA’larla cevap veriyor. Oysa Kürt halkının talebi onurlu bir barıştır. Sayın Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecrit yıllardır devam etmektedir. Bu durumu protesto etmek için cezaevlerinde siyasi tutsaklar açlık grevi başlattı. Açlık grevini desteklemek üzere Türkiye ve Kürdistan’ın dört bir yanında analar adalet nöbetinde. Onların talepleri de cezaevinde siyasi rehine olarak tutulan çocukları ve yoldaşlarıyla aynıdır. Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesi, ağırlaştırılmış tecridin kalkması ve Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne kavuşmasıdır.

YÜRÜYÜŞ YAPACAKLAR

Bugün adalet nöbetinde olan annelerimizin söylediği şarkılar ve türküler, anlattıkları hikayeler bu mücadelenin 40 yıldır ilmek ilmek nasıl örüldüğünü bize gösteriyor. Dişleri ve tırnaklarıyla kazıyarak bu mücadeleyi büyüttü analarımız. Kürt halkı ve Kürt kadınlar bu mücadeleyi büyüttü ve günümüze kadar taşıdı. 1 Şubat’ta Kürdistan’ın pek çok kentinden bir yürüyüş başlayacak. 1 Şubat’ta Kars’tan ve Van’dan iki kol şeklinde başlayacak olan Büyük Özgürlük Yürüyüşü 15 Şubat’a kadar devam edecek. Peki, bu yürüyüşün amacı nedir? Bu yürüyüş, cezaevlerinde başlayan açlık grevleri ve adalet nöbetiyle aynı amacı taşımaktadır. İmralı tecridinin ortadan kalkması ve Kürt sorununun barışçıl ve demokratik yöntemlerle çözülmesi. Ve elbette ki bu yürüyüşteki her uğrak noktamızda çeşitli yerlerde kadınlarla, işçilerle, emekçilerle buluşmalar. Türkiye’de yaşanan bütün sorunların Kürt sorunuyla bağlantısını kuran bir yerden bu yürüyüşümüz gerçekleşecek. DEM Parti olarak bizler de bu yürüyüşteki yerimizi alacağız. Ama sadece DEM Parti orada olmayacak. Aydınlar, yazarlar, bu ülkede demokrasi isteyen güçlerin temsilcileri de bizlere eşlik edecek.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler