Mehmet Şimşek geliyor mu?

Mehmet Şimşek geliyor mu?

Yeni Kabine merak konusu olurken, eski AK Parti hükümetlerinde Başbakan Yardımcılığı, Maliye Bakanlığı gibi çok önemli görevlerde bulunmuş Mehmet Şimşek ismi gündeme geldi.

Başkan Erdoğan ve Mehmet Şimşek dün yeni hükümetin ekonomideki yol haritası üzerinde kritik bir görüşme gerçekleştirdi. Yeni dönemde merak edilen konuların başında yeni ekonomi kadroları geliyor. Erdoğan'ın çalışmalara destek verdiğini duyurduğu ve Batman mitingine katılan eski Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'in ekonomi yönetiminde etkin bir isim olması bekleniyor.

MEHMET ŞİMŞEK YENİ KABİNE'DE OLACAK MI?

Milletten 'Güven oyu' alan Başkan Recep Tayyip Erdoğan, seçim sonrası süratla aksiyon almak için harekete geçti. Uluslararası piyasalarda kredisi yüksek bir isim olan Mehmet Şimşek ile ekonomide yol haritasını ve yeni ekibi görüştü.

HAZİNE VE MALİYE BAKANLIĞI AYRILIYOR MU?

Yeni dönemde Mehmet Şimşek'in ekonomiden sorumlu Cumhurbaşkanı Yardımcısı olabileceği konuşulurken, eski Bakan Lütfü Elvan ile TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu Başkanı Cevdet Yılmaz'ın da içinde yer alacağı güçlü bir ekbinin kurulacağı ifade ediliyor. Bu durumda Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın da ayrılması gündeme geldi.

AFET BAKANLIĞI GELİYOR

Yeni Kabine'de ayrıca bir AFET Bakanlığı kurulması bekleniyor.

"EKONOMİYE KATKI VERMEYE DEVAM EDECEK"

Mehmet Şimşek'le ilgili ilk açıklama Cumhurbaşkanlığı'ndan geldi. Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın "Mehmet Şimşek Bey, kabine de olur olmaz, ama ekonomi politikalarımıza katkı vermeye devam edecek." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler