Meteoroloji Yeni Hava Durumu Haritası Yayımladı!

Meteoroloji Yeni Hava Durumu Haritası Yayımladı!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) yeni hava durumu raporu yayımladı ve illeri tek tek uyardı.

Fırtına, şiddetli yağmur, ani sel ve taşkın için tedbir alınması gerektiği vurgulandı. Bu illerde yaşayanlar dikkat! İşte il il hava durumu tahminleri...

Meteoroloji, yeni hava durumu raporu yayımladı. Bu bölgelerde yaşayanların özellikle dikkat etmeleri istendi! İşte il il yeni hava durumu tahminleri...

Doğu Karadeniz için fırtına uyarısı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünce yapılan tahmine göre, Doğu Karadeniz'de rüzgar, bugün öğle saatlerinden itibaren bölgenin batısında, zamanla genelinde, batı ve kuzeybatı yönlerden 6 ila 8 kuvvetinde fırtına şeklinde esecek.

BU KENTLERDE YAŞAYANLAR DİKKAT

CNN TÜRK Meteoroloji Danışmanı Prof. Dr. Orhan Şen, “Bugün Marmara'nın doğusu, Toroslar, İç Anadolu Karadeniz ve Doğu Anadolu’da yağış var. Düzce Sakarya'nın doğusu, Bolu Karabük Sinop Samsun da kuvvetli, Bolu Karabük Bartın ve Zonguldak çevrelerinde yer yer şiddetli (60-120 kg/m2) sel, taşkın ve su baskını riski var.

Öte yandan Prof. Dr. Şen, “Sıcaklıklar Karadeniz, Marmara, iç ve güney kesimlerde ortalama 3-5 derece altında indi. Yarından itibaren hafta Marmara, Ege, Karadeniz, Akdeniz ve iç Anadolu’da 5-8 derece artacak.

İstanbul 24 hafta içi 27, Ankara 18 hafta içi 26, İzmir 29 hafta içi 32, Antalya 30 hafta sonu 35 derece” ifadelerini kullandı.

SİNOP VE SAMSUN İÇİN UYARI GELDİ

Samsun'da yerel olarak kuvvetli (21-50 kg/m2), Samsun'un batı ilçeleri ile Sinop'ta yer yer çok kuvvetli (51-75 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, heyelan, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

BATI KARADENİZ'DE ALARM

Yapılan son değerlendirmelere göre; Batı Karadeniz'de görülecek sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların, bugün gece saatlerinden itibaren Düzce çevreleri ile Sakarya'nın doğu, Bolu ve Karabük'ün kuzey kesimlerinde kuvvetli (25-60 kg/m2), Bartın ve Zonguldak çevrelerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli (60-120 kg/m2) olması beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım ve kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekmektedir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler