Meteoroloji'den yeni sıcak hava uyarısı

Meteoroloji'den yeni sıcak hava uyarısı

Meteoroloji'nin yeni hava durumu raporuna göre yurda yeni bir sıcak hava dalgası geliyor. İstanbul başta olmak üzere birçok kentte sıcaklık önümüzdeki hafta artarken bazı bölgelerde 40 derecelerin üstüne çıkacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yurdun kuzey, iç ve batı kesimlerinin parçalı yer yer çok bulutlu, Ege ve Akdeniz bölgelerinin iç kesimleri, İç Anadolu’nun batısı, Batı ve Orta Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'nun kuzeyi ile Sakarya, Bursa ve Bilecik çevrelerinde yerel sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların etkili olacağını bildirdi. Diğer bölgelerde ise havanın az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

YAĞIŞ UYARISI

Meteoroloji, öğle saatlerinden sonra Batı Karadeniz’in iç kesimleri, Çankırı ve Ankara'nın kuzey çevrelerinde, gece saatlerinde ise Trabzon'un doğu kesimleri ile Rize ve Artvin kıyılarında yer yer kuvvetli yağışların olabileceği konusunda uyardı. Vatandaşların ani sel, su baskını ve yıldırım düşmesi gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olmaları istendi.

YENİ SICAK HAVA DALGASI ALARMI

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, yeni bir sıcak hava dalgasının ülkeyi etkisi altına alacağını açıkladı. Bu hafta boyunca sıcaklıklar artarak mevsim normallerinin üzerine çıkacak. İstanbul'da sıcaklıkların 35 dereceyi bulması beklenirken, yüksek nem nedeniyle hissedilen sıcaklık 40 dereceyi bulacak. Ege, Akdeniz ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri'nde de benzer sıcaklık artışları görülecek.

BÖLGESEL SICAKLIK DEĞERLERİ

Meteoroloji'nin 5 günlük hava durumu raporuna göre, İstanbul'da pazar günü 33 derece olan sıcaklık, salı günü 35 dereceye kadar yükselecek. İzmir'de salı günü sıcaklık 37 dereceye, Ankara'da ise 32 dereceye ulaşacak. Bu yüksek sıcaklıklar, özellikle yaşlılar, çocuklar ve kronik hastalığı olan kişiler için risk oluşturabilir.

DOĞU KARADENİZ'DE YAĞIŞ DEVAM EDECEK

Doğu Karadeniz Bölgesi'nde ise yer yer gök gürültülü sağanak yağışların hafta boyunca etkisini göstermesi bekleniyor. Bu durum, bölgede tarım faaliyetlerini olumsuz etkileyebilir ve ulaşımda aksamalara neden olabilir.

METEOROLOJİDEN YENİ UYARI: KAVRULACAĞIZ

Meteoroloji, sıcaklıkların birçok bölgede 40 dereceyi bulacağı konusunda bir kez daha uyarıda bulundu. Bu nedenle vatandaşların gün içinde dışarı çıkarken güneş kremi kullanmaları, şapka takmaları ve bol su içmeleri tavsiye ediliyor. Ayrıca, açık alanlarda uzun süre kalmamaya özen göstermeleri gerekiyor.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, hava durumundaki ani değişikliklere karşı vatandaşları bilgilendirmeye devam edecek. Özellikle sıcak havaların ve yerel sağanakların neden olabileceği olumsuzluklara karşı dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler