Metrobüsler çarpıştı, ölü ve yaralılar var

Metrobüsler çarpıştı, ölü ve yaralılar var

İstanbul Sefaköy'de metrobüslerin çarpıştığı kazada bir kişi yaşamını yitirdi. İkisi ağır 45 kişi ise yaralandı. Kazayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İstanbul Küçükçekmece'de seyir halindeki metrobüsün başka bir metrobüse çarpması sonucu bir kişi yaşamını yitirdi. Kazada ikisi ağır 45 kişinin yaralandığı öğrenildi. Kazayla ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 2 şoför ve 1 denetim amiri gözaltına alındı.

ÖLEN KİŞİNİN KİMLİĞİ BELLİ OLDU

Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi'de olay yerine gelerek incelemelerde bulundu. Ekiplerden adlığı bilgilerle açıklamalarda bulunan Çebi, 22 yaşındaki Ferhat Uçar'ın öldüğünü açıkladı.

Kemal Çebi, "Maalesef hastaneye götürülen yaralılardan bir tanesinin kaldırıldığı hastanede vefat ettiğini öğrendik. Allah rahmet eylesin. Ailesine, ülkemize baş sağlığı diliyorum." ifadelerini kullandı.

VALİ AÇIKLAMA YAPTI

Metrobüs kazasıyla ilgili İstanbul Valisi Davut Gül açıklama yaptı. Bakırköy'deki Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan yaralıları ziyaret eden Vali Gül, 'Metrobüs kazasından 49 kişi etkilendi. Bunlardan 1 kişi maalesef hayatını kaybetti. Toplam 45 hastamızın tedavisi sürüyor ' dedi.


KARŞI YÖNDEN GELEN METROBÜSE YANDAN ÇARPTI

Beylikdüzü istikametinde ilerleyen metrobüs, Sefaköy mevkisinde kontrolden çıkarak karşı yönden gelen metrobüse yandan çarptı. Metrobüs daha sonra savrularak bariyerlere vurdu. İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi. İtfaiye ekipleri, metrobüsün altında kalan iki kişiyi çıkardı.

Kazada yara almadan kurtulan yolcular, metrobüs yolunda yürüyerek duraklara ulaşmaya çalıtşı.

İKİ YÖNDE SEFERLER AKSADI

Kaza nedeniyle metrobüs yolunda iki yönde de seferler yapılamazken, uzun araç kuyruğu ve yolcu yoğunluğu oluştu. Kaza nedeniyle metrobüs seferleri çift yönlü olarak bir süre durduruldu.

İMAMOĞLU'NDAN İLK AÇIKLAMA

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu kazaya ilişkin olarak, "Küçükçekmece'deki metrobüs kazasında 1 hemşehrimizin yaşamını yitirmesinden büyük üzüntü duydum. Hayatını kaybeden vatandaşımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına baş sağlığı; yaralı vatandaşlarımıza acil şifa diliyorum. Kazayla ilgili başlattığımız kapsamlı soruşturma devam ediyor." paylaşımını yaptı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler