Milyonlarca İşsiz Kamu Çalışanı Oluyor

Milyonlarca İşsiz Kamu Çalışanı Oluyor

İşsizlik işsizlik maaşından milyonlarca vatandaş yararlandı. İşsizlikle ilgi yeni bir çalışma gündeme alındı.

Milyonlarca işsize kamu çalışanı olma yolu açılıyor. Bu program kapsamında işsizlere eğitim verilecek. Eğitimini tamamlayanlar kamuda istihdam edilecek.

Kamuda işsizlere ilişkin ‘haftada 3 gün çalışmalı’ ve ‘harçlık ödemeli’ yeni bir işgücü uyum programına başlanıyor. Program kapsamında, işsizlere kamu kurumları bünyesinde ilk bir ay çocuk bakım işleri, ağaçlandırma gibi konularda eğitimler düzenlenecek.

Eğitimlerin ardından ise bu kişiler haftada üç gün kamu kurumlarında eğitim aldıkları konularla ilgili çalışacak. En fazla 10 ay sürecek programda katılımcılara cep harçlığı verilecek. Kaynak, işsizlik sigortası fonu olacak.

Amacın, çalışma hayatı dışındaki bireylerin ‘çalışma disipliniyle tanıştırılması ve istihdam dünyasına kazandırılması’ olduğu kaydediliyor.

Resmi Gazete’de yer verilen İşgücü Uyum Programı yönetmeliğine göre, programın hedefi işsizlerin istihdam edilmesini sağlayacak bilgi ve becerileri edindirmek olacak. Bu eğitimleri ise kamu kurumları İŞKUR'a sunacak, uygun görülürse başlatılacak.

Eğitim için belirlenen konular ‘çocuk bakım işleri, tarımsal üretim ve hayvancılık, biyolojik çeşitlilik ve doğal yaşam alanlarının restorasyonu, ağaçlandırma, kamusal alanların temizlik, engelli, yaşlı ve hasta bakımına yönelik faaliyetlerin desteklenmesi, bakım ve onarım işleri, geri dönüşüm ve atık imha faaliyetleri, parkların ve yeşil alanların korunması ve geliştirilmesi, spor ve kültür faaliyetlerinin desteklenmesi’ gibi başlıkları içerecek.

Söz konusu kurumlar, kendi sigortalı personelinin yüzde otuzuna kadar bu çerçevede kontenjan isteyebilecek. Eğitim sonunda bu kişiler haftanın 3 günü, toplamda ise 22 buçuk saat kamu kurumlarında çalışıyor olacak. Programın bitimine iki hafta kala ise iş arama eğitimleri başlayacak. İşgücü uyum programının süresi en fazla 10 ay olarak belirlendi

Kaynak: Medyaradar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler