Montrö için açıklama yapan emekli amiraller yine hakim karşısında

Montrö için açıklama yapan emekli amiraller yine hakim karşısında

Montrö Sözleşmesi ile ilgili açıklama yayınladıktan sonra iktidar tarafından 'darbe iması' suçlaması yapılan 103 emekli amiral yarın üçüncü kez daha yargıç karşısına çıkacak.

103 emekli amiralin ‘Montrö‘ duyurusu üzerine, ‘Devletin güvenliğine veya anayasal düzene karşı suç işlemek için anlaşma’ suçunun işlendiği iddiasıyla, 103 emekli amiral ile 1 emekli general hakkında 3 yıldan 12 yıla kadar hapis istemiyle açılan davanın yargılamasına devam edilecek.

Milli Savunma Bakanlığı’nın (MSB) “104 amiralin bildirisini kınadılar” şeklindeki açıklamasını “Emekli amirallerin bildirisine yönelik herhangi bir kınama ifadesi kullanılmamıştır” sözleriyle reddetmesinin ardından soruşturmaya dahil edilen emekli Tuğgeneral Çalışkan da iddianamede amiral olmayan tek isim olarak yer aldı.

Dava kapsamında ilk duruşma mart ayında, ikinci duruşma ise haziranda görüldü.

Önceki duruşmalarda Whatsapp yazışmaları ve “kamuoyu tepkileri” ile doldurulan iddianameye hukukçular tepki göstermişti.

Amiraller, yarın üçüncü kez yargıç karşısında olacak. İkinci duruşmada dosyanın, esas hakkında mütalaasını hazırlamak üzere savcılığa gönderilmesi kararlaştırılmıştı. Yarınki duruşmada mütalaanın sunulması bekleniyor. Eğer tüm sanıklar için olumlu bir mütalaa olursa davanın sonuçlanma ihtimali bulunuyor.

Eğer ceza istenirse, sanıklar savunma için süre talep edebilir. Bu durumda dava ertelenebilir.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler