Narin Güran Cinayetinde Soruşturmanın Seyrini Değiştirecek Bilgiler

Narin Güran Cinayetinde Soruşturmanın Seyrini Değiştirecek Bilgiler

Diyarbakır'da 21 Ağustos günü öldürülüp Eğertutmaz Deresi'ne minik bedeni saklanan 8 yaşındaki Narin Güran'ın cansız bedeni 8 Eylül'de sabah saatlerinde bulundu.

Cinayetteki gizem hala çözülebilmiş değil. Cinayetle ilgili yeni bilgiler ortaya çıktı. Cinayet günü amca Salim Güran ile itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın telefonunda dikkat çeken ayrıntı ortaya çıktı. Annenin, amcanın cep telefonunu 30 Temmuz’da çaldırdığı ve bu telefon çaldırmadan sonra Salim Güran’ın geri aradığı tespit edildi.

Narin Güran’ın cinayetinde dair soruşturma derinleşiyor. Ancak katil ya da katiller henüz tespit edilmiş değil. Cinayetle ilgili önemli yeni bilgilere ulaşıldı. Nevzat Bahtiyar’ın verdiği üç farklı ifade arasındaki çelişkiler, soruşturmanın seyrini değiştirdi. Bahtiyar, cesedin alındığı yerle ilgili farklı noktaları işaret etti. Ancak cinayet günü telefon sinyalleri, olayı çözmeye yönelik ipuçları verdi. Dosyaya yeni bilgiler de eklendi. Narin'in bir amcası verdiği ifade de aylık gelirini 400 bin lira olarak açıkladı.

Habertürk’ten Mustafa Şekeroğlu’nun haberine göre soruşturmada yeni detaylar ortaya çıktı. Amca Salim Güran ile Nevzat Bahtiyar’ın cep telefonları, cinayet gününde 15:21 ile 15:46 saatleri arasında uyumlu bir şekilde birbirine yakın sinyal verdi. Bu tespit üzerine yapılan alan daraltma çalışmaları, bu kişilerin birlikte hareket etmiş olabileceklerini gösterdi.

OKUL CİVARINDAKİ TAŞLI YOL

Ekipler, o saatler arasında alan daraltma çalışması yaptı. Buna göre Salim Güran ile itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın cep telefonlarının sinyalleri 15:28 ile 15:46 arasındaki saatlerde yan yana geldi. Ayrıca alan daraltmasında telefonların bir iki metre yakına kadar tespitler yapılabiliyor. İlk çalışmalarda gösterdi ki sinyalin geldiği nokta okul civarındaki taşlı yol. Kameranın görmediği bu yoldan dere yatağına gidilebiliyor.

KİMLER YAN YANA GELMİŞ ORTAYA ÇIKACAK

Amca Salim Güran, yenge Hediye Güran, anne Yüksel Güran ve abi Enes Güran’ın cep telefonu kayıtlarının olay bölgesinde olduğu ortaya çıktı. Çalışmalarda bu dört kişinin evleri birbirine yakın olduğu için aynı bölgeden sinyal verdikleri bilgisi yer aldı. Jandarma o bölgedeki elde edilen HTS kayıtları içinde alan daraltması çalışmasına başladı. Böylece jandarma amca Salim Güran’ın cep telefonunun kimlerin cep telefonları ile yan yana geldiğini tespit edecek. Bu da cinayet esnasında kimlerin olay noktasında olabileceğini ortaya çıkartacak.

Güran ailesinin evinden alınan halıların yıkanmadığı iddia edilmişti. Ancak iddiaların gerçeği yansıtmadığı belirtildi. Jandarma, evdeki halıları 27 Ağustos’ta incelemek için aldı. Alınan halıların evde katlandığı ve yıkandığına dair bir bulgu olmadığı bilgisi yer aldı. Evdeki geri kalan eşyaların bu arama ve el konulmadan sonra yıkandığı ortaya çıktı.

Ekipler, ayrıca Narin Güran’ın ölümüyle bağlantılı DNA bulgusunu halılarda da arıyor. Nevzat Bahtiyar verdiği son ifadesinde Narin Güran’ın cesedini evden aldığını söyledi.

30 TEMMUZ'DA ÇALDIRMIŞ

Amca Salim Güran ile anne Yüksel Güran’ın cinayet günü telefon görüşmesi yapmadığı da ortaya çıktı. Annenin amcanın cep telefonunu 30 Temmuz’da çaldırdığı ve bu telefon çaldırmadan sonra Salim Güran’ın geri aradığı tespit edildi.

'AZİZE AZİZE' DEDİ'

Cinayetten 21 gün önce yapılan bu görüşmeyi savcılığın da Yüksel Güran’a sorduğu ortaya çıktı. Yapılan sorgulamada savcılık Yüksel Güran, konuya ilişkin “Salim ile hiçbir zaman ben konuşmadım. Kimse benim telefonum ile Salim’le konuşmamıştır. Bahsetmiş olduğunuz aramayı hatırladığım kadarıyla Saliha’yı aramaya çalışırken yan yana olması sebebiyle Salim’i aramamdan kaynaklanmaktadır. Ben yanlışlıkla aradıktan sonra Salim de beni arayarak ‘Azize Azize’ dedi. Bende kendisine ‘abi yanlış aramışım’ dedim ve kapattım.” ifadesini verdi.

Narin Güran cinayetinde 12 tutuklu bulunuyor. Tutuklananların çoğu Narin2in yakın akrabaları...

Anne Yüksel Güran ile ilgili Narin’in öldürüldüğü saatlerde evde olduğu, öldürülmesine de şahit olmuş olabileceği şüphesi var. “Kasten öldürmeye iştirak etmek” suçlamasıyla tutuklu. Enes’in kolundaki ısırıkların, annenin Narin’i onun elinden kurtarmaya çalışırken oluştuğu ihtimaller arasında değerlendiriliyor.

Savcılığın “cinayetin faili” diye tutukladığı tek kişi Amca Salim Güran. Aynı zamanda köyün muhtarıydı görevden alındı. Olay günü Narin’in evinin civarında olduğu ve “itirafçı” Nevzat ile de irtibatlı olduğu teknik delillerle sabit. Arama sürecindeki yanlış yönlendirmelerin azmettiricisi olduğu ortaya çıktı.

Soruşturmadaki en somut ve iddialı bilgileri veren şüpheli komşu Nevzat Bahtiyar oldu. Bahtiyar, Salim Güran’ın yakın arkadaşı. Narin’i Salim’in öldürdüğünü ardından da cesedi yok etmesi için kendisine teslim ettiğini söyledi. Cesedi aldığı yer konusunda farklı ifadeler verdi. Önce araçtan aldığını söyledi. Sonraki ifadesinde evden aldığını kendi ahırına getirdiğini ve çuvala koyduğunu söyledi.

Ağabey Enes Güran'ın Narin’in öldürüldüğü değerlendirilen saatlerde evde olduğu kendi ifadesinde yer aldı. Kolundaki iki ısırık izinden birinin kime ait olduğu ve neden kaynaklandığı belirlenemedi. Kendisinin yaptığını söyledi. Adli Tıp Kurumu da tespit edemedi. “Kasten öldürmeye iştirak etmek” suçundan tutuklandı. Ama cinayeti aslında onun işlediği bütün ailenin de bunu gizlemek için kenetlendiği yönünde de şüpheler var.

Amca Fuat Güran’ın eşi Hediye Güran, Narin’in öldürüldüğü düşünülen saat aralıklarında Narin’in evine iki kere gitmiş. Abi Enes de ifadesinde Hediye’nin 16.00 civarında evlerinde olduğunu söylüyor. 3 gün gözaltında kaldı. Çok önemli bilgiler verebileceği düşünülüyordu. Ancak o da “bilmiyorum, görmedim” şeklinde ifade verdi. “Kasten öldürmeye iştirak etmek” suçlamasıyla tutuklandı.

Ramazan Atasoy, Salim Güran’ın işçisinin oğlu. 15 yaşında. O gün tarlada Salim Güran ile gün boyu birlikte olduklarını söyledi. İfadelerindeki zaman detaylarında belirgin çelişkiler tespit edildi. Telefondan çıkan “daha ölmemiş…” ifadesinin yer aldığı diyalog çok dikkat çekti. “Kasten öldürmeye iştirak” suçlamasıyla tutuklanan 4’üncü kişi.

DELİLLERİ KARARTMAKLA SUÇLANANLAR

Amca Fuat Güran: Olay günü Van’daydı. Geldikten sonra arama çalışmalarına katıldı. Bu süreçteki elektrik kesintileri ve yangınlardan dolayı sorgulandı. “Delil yok etmek ve suçluyu kayırmak” suçlamasıyla tutuklu. Arama yapan jandarmaları gizlice dinlemeye çalıştığına dair tutanak var.

Yenge Maşallah Güran: Büyük amca Hüseyin’in eşi. Narin kursa giderken en son 14.00’de evlerine uğramıştı. Narin’in teyzesi Yasemin’in “Siz sustuğunuz için böyle oldu” diyerek kavga ettiği kişi. “Delil yok etmek ve suçluyu kayırmak” suçlamasıyla tutuklu.

Kuzen Birsen Güran: Narin’in kuzeni ve Maşallah’ın da kızı. Aramalar sırasında Salim Güran’ın yönlendirmesiyle Narin’i en son gördüğü saati 14.00 olarak değil kasten 17.40 olarak jandarmaya söyledi. Annesiyle aynı suçlamadan tutuklu.

Kuzen Muhammet Kaya: Narin’in halasının oğlu. Narin’e ait olduğu düşünülen bir terliği gördüğü halde jandarmaya bildirmedi. Arama faaliyetlerini etkilemeye çalışanlardan biri olarak görülüyor. Tutuklanma sebebi “Delil yok etmek ve suçluyu kayırmak.”

Enişte Mehmet Şevket Kaya: Narin’in halasının kocası, Muhammet Kaya’nın da babası. Ellerindeki plastik çubuklarla elektrik tellerini birbirine çarptırıp elektrik kesintisi ve yangın oluşturmaktan sorgulandı. Oğluyla aynı suçlamadan tutuklu.

Mehmet Selim Atasoy: Salim Güran’ın işçisi ve tutuklu Ramazan Atasoy’un da babası. O güne dair çelişkili ifadeler vermek ve soruşturma makamlarını yanıltmaya çalışmak suçlamasıyla tutuklandı.

SERBEST OLANLAR

Baba Arif Güran: Olay günü Batman’daydı. Cesedin bulunmasından sonra o da gözaltına alındı, serbest kaldı. Kızı Narin’i Nevzat Bahtiyar’ın öldürdüğünü düşünüyor ve onu suçluyor.

Hala Azize Kaya: Narin’in cesedi bulunmadan birkaç gün önce “Aile Meclisi” toplandığını ve bu sürecin konuşulduğunu ifadesinde anlattı.

Amca Ömer Faruk Güran: Aylık gelirinin 400 bin lira civarında olduğunu söyledi. Diyarbakır’da galericilik yapıyor. Narin’in kaybolduğunu duyunca köye gelmiş. O da çıkan yangınlar ve elektrik kesintilerinden dolayı sorgulandı. Adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler