ODTÜ'den "geleneksel" pankart geçişi

ODTÜ'den "geleneksel" pankart geçişi

ODTÜ öğrencilerinin mezuniyet törenine her yıl olduğu gibi bu yıl da yaratıcı pankartlar damga vurdu. Siyasete, ekonomiye, güncel konulara ve ODTÜ'de rektör tartışmalarına dek pek çok alanda pankart açan gençler gündem oldu.

ODTÜ'de bir ilk: Türkçü pankartlar - Resim: 1

''Aspanda Bürküt,

Jerde Kökbörü bol!

Gökte kartal,

Yerde Gökbörü ol!''

ODTÜ'de bir ilk: Türkçü pankartlar - Resim: 2

''Türk, Öğün, Çalış, Güven''

ODTÜ'de bir ilk: Türkçü pankartlar - Resim: 3

''Ne mutlu Türk'üm diyene!''

ODTÜ'de bir ilk: Türkçü pankartlar - Resim: 4

Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) öğrencilerinin mezuniyet töreni 3 Eylül'de Devrim Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilerin siyasal ve ekonomik mesajlar içeren pankartları sosyal medyanın gündemine oturdu.

ODTÜ'de bir ilk: Türkçü pankartlar - Resim: 5

Rektörlük kararıyla ODTÜ Bahar Şenlikleri'nin yapılmadığı günlerde, kendi kendine eğlenen gençler, Hande Yener'in 'Sopa' şarkısını söylemişti. Bunun üzerine "Ben gelirdim seve seve" diyen Yener, sözünü tutarak gençlerle Ankara'da buluşmuştu.

ODTÜ'de bir ilk: Türkçü pankartlar - Resim: 6

Hande Yener'in bu jestini hatırlayan öğrenciler, pankartlarında şarkılarına dair sözlerle güncel ve politik konuları buluşturarak çok sayıda mesaj paylaştı. Onedio, Batu Bozkürk ve Durmuş Bayram'ın fotoğrafladığı pankartlar kısa sürede gündem oldu.

ODTÜ'de bir ilk: Türkçü pankartlar - Resim: 7

Gençlerin yayınladığı mesajlarda, ODTÜ'de kendi yaptıkları etkinlikte eğlendikleri 'Sopa' şarkısından da esinlenen pankartlar yer aldı.

ODTÜ'de bir ilk: Türkçü pankartlar - Resim: 8

Hande Yener ise bu paylaşımları fark edince sosyal medyadan bir mesaj yayınladı. Yazılanlara ve pankartlardaki yaratıcılıklara teşekkür eden Yener, gençleri selamladı.

ODTÜ'de bir ilk: Türkçü pankartlar - Resim: 9

Hande Yener yayınladığı mesaja "Tek tek hepinizi kalpten tebrik ediyorum ve sizlerle gurur duyuyorum canlarım... Günaydın geç uyandım, ama bitti" notunu düştü.

ODTÜ'de bir ilk: Türkçü pankartlar - Resim: 10

Öte yandan ODTÜ mezuniyetine yaşanan protestolar da damga vurdu. Kortej ve geleneksel pankartlı yürüyüştün ardından hava karardı.

ODTÜ'de bir ilk: Türkçü pankartlar - Resim: 11

Karanlıkta pankartlar tribünlerden görünmeyince öğrenciler ve yakınları "Işıkları aç" şeklinde sloganlar atarak durumu protesto etti.

ODTÜ'de bir ilk: Türkçü pankartlar - Resim: 12

Yürüyüşte ve konuşması sırasında rektör Ahmet Yozgatlıgil'e öğrenciler sırtlarını döndü. Öğrenciler "Ne iktidar ne rektör ODTÜ bizimdir", "Yozgatlıgil ODTÜ'ye rektör olamaz" şeklinde sloganlar atıldı.

ODTÜ'de bir ilk: Türkçü pankartlar - Resim: 13

Protestolara rağmen kürsüden inmeyen Yozgatlıgil'in konuşması, tribünlerden gelen ıslıklar, yuhalamalar ve "Yozgatlıgil ODTÜ'ye rektör olamaz" tezahüratları nedeniyle duyulmadı.

ODTÜ'de bir ilk: Türkçü pankartlar - Resim: 14

Ayrıca, Rektör Yozgatlıgil sahnedeyken sadece sahnenin elektrikleri kesildi.

ODTÜ'de bir ilk: Türkçü pankartlar - Resim: 15

Törende konuşan okul birincisi Ali Yıldız'ın sözleri ise sosyal medyada gündem oldu. Rektör Ahmet Yozgatlıgil'i eleştiren Ali Yıldız birçok konuya değinerek konuşmasını tamamladı.

ODTÜ'de bir ilk: Türkçü pankartlar - Resim: 16

Bahar Şenliği'nin ODTÜ Devrim Stadyumu'nda yapılmasının yasaklanmasını ve Kavaklık'taki ağaçların kesilmesini eleştirdi:

ODTÜ'de bir ilk: Türkçü pankartlar - Resim: 17

"Bilim, Kavaklık'ta yüzlerce ağacı alelacele kesmek değildir. Bilim, fikrinin uyuşmadığı öğretim görevlilerini görevlerinden etmek değildir..."

ODTÜ'de bir ilk: Türkçü pankartlar - Resim: 18

"Bilim, ODTÜ Onur Yürüyüşü’nde anayasamızın bize verdiği barışçıl gösteri yürüyüş haklarını kullanan öğrencilerin üzerine polis göndermek değildir..."

ODTÜ'de bir ilk: Türkçü pankartlar - Resim: 19

"Bilim, öğrencilerin derslerden nefes almaya fırsat bulduğu tek etkinlik olan bahar şenliklerini, sorunları çözmek yerine sorunları bahane ederek iptal etmek değildir..."

ODTÜ'de bir ilk: Türkçü pankartlar - Resim: 20

"Bilim karşılaştığı ilk kriz anında öğrencilerle olan bütün diyalogu bitirmek, sonra da hakkını arayan öğrencileri soruşturmalarla korkutmaya çalışmak değildir."

ODTÜ'de bir ilk: Türkçü pankartlar - Resim: 21

Politik ve ekonomik konulardaki pankartlar kadar birbirine sevgisini ilan eden aşka dair pankartlar da dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler