Öğrenciler bunu hak ediyor mu? Yurt bulsalar kahvaltı yok...

Öğrenciler bunu hak ediyor mu? Yurt bulsalar kahvaltı yok...

KYK yurtlarında sabah kahvaltısı ve akşam yemeği, standart menüler şeklinde verilmeye başlandı. Öğrenciler, fiks menünün doyurucu ve yeterli olmamasına tepki gösterdi.

Kredi ve Yurtlar Kurumu’nda (KYK) kahvaltı ve akşam yemeğinde fiks menü uygulamasına geçildi. Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü (KYK) tarafından yapılan açıklamada Fiks menüyle birlikte KYK yurtlarında kahvaltı ve akşam yemeklerinde çeşit menü yerine tek menü uygulanacağı ifade edildi. Öğrenciler artık yemekhanenin hazırladığı menüleri alabilecek. Öğrenciler bir önceki uygulamada istediği yemeği seçebiliyor ve belirlenen ücretin üzerine çıkarsa ilave para ödeyerek istediği kahvaltıyı yiyebiliyordu.

Bununla birlikte üniversite öğrencileri, fiks menü uygulamasına itiraz etti. Öğrenciler, kahvaltıda kendilerine verilen porsiyonları sosyal medyada paylaşarak duruma isyan etti. Fiks menü uygulamasıyla birlikte öğrenciler kahvaltıda poğaça veya açma, krem peynir, siyah ve yeşil zeytin, çeyrek ekmek, çay, helva ve 500 ml. su alıyor.

Porsiyonun küçüklüğü ve besleyici olmamasına öğrenciler yoğun tepki gösterdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler