Örnek Bir Silah Toplama Programı. Zombi Bıçakları Ve Pala’lar..

Örnek Bir Silah Toplama Programı. Zombi Bıçakları Ve Pala’lar..

Son zamanlarda medya da çok sık dikkat çeken ,sokaklardaki gerek bıçaklı gerekse ateşli silahlı silahlarla saldırılar bir halk sağlığı sorunu olmaya başladı.

Son zamanlarda medya da çok sık dikkat çeken ,sokaklardaki gerek bıçaklı gerekse ateşli silahlı silahlarla saldırılar bir halk sağlığı sorunu olmaya başladı.

Çoğu Ruhsatsız, öldürücü nitelikte bu silahlar yüzünden halkta bir tedirginlik yaşanmaya başladı.Artık Ciddi güvenlik önlemleri ve yasal yaptırımlar şart.

Bu nedenle yakın zamanda İngiltere ve Galler de geçerli olan bir yasa değişikliği örnek alınabilir.

Ceza Adaleti Yasası’nda Saldırı Silahları bölümünde 2024 yılında yapılan değişiklikle, Teslim ve Tazminat düzenlemeleri getirildi.

'Zombi' bıçak ve palalar ismiyle anılan Yasaklı saldırı silahların, nasıl teslim edileceği ve program kapsamında nasıl tazminat talep edileceği belirlendi.

Teslim edilen her bir silah için standart tazminat tutarı 10 £ idi r, ancak başvuru sahipleri silahlarının değerinin bu tutarı aştığını iddia edebileceklerdi. Değeri 10 sterlinin üzerinde olan münferit eşyalara ilişkin talepler için, bireylerin eşyanın değerine ilişkin kabul edilebilir kanıtlar (örneğin, satın alma makbuzu) sunmaları gerekecektir. Toplam tutarın 30 £'dan az olduğu talepler için tazminat ödenmeyecekti. Birden fazla ürün için ayrı tazminatlar ödenecekti. Tazminat talepleri silahın teslim edilmesiyle aynı zamanda yapılacaktı.

Polis karakollarına bu silahların teslimi 26 Ağustos 2024 saat 00:00'da başladı ve 23 Eylül 2024 saat 23:59'da sona erdi.

Program 'zombi tarzı' bıçaklar ve 'zombi tarzı' palalar için geçerliydi. Tazminat programı kapandıktan sonra herhangi bir zamanda tazminat talebinde bulunmak mümkün olmayacak.

Silahların , 24 Eylül tarihinden itibaren Teslim edilmemesi durumunda 2 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılacak.

Benzer bir düzenleme Ceza adalet sistemimizde yapılabilir. Ellerinde izinsiz ateşli ya da ateşssiz silah bulunanların belli bir süre içinde bunları teslim etmesi istenebilir

Prof.Dr.İ.Hamit HANCI

Adli Bilimciler Derneği Başkanı

111.jpg

222.jpg

333.jpg

444.jpg

555.jpg

666.jpg

777.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler