Osmanlı Hanedan üyelerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sitem: Hadsizlik!

Osmanlı Hanedan üyelerinden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sitem: Hadsizlik!

Osmanlı Padişahı II. Abdülhamid'in 3. kuşak torunu Harun Osmanoğlu’nun kızı, Nurhan Sultan Osmanoğlu sosyal medya hesabı üzerinden AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’a sitem etti.

Osmanlı Hanedanı üyeleri ile AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci arasında İstanbul’un Fethinin 569. Yılı Kutlamaları'na 'davet' tartışması yaşandı.

İstanbul’un Fethinin 569. Yılı Kutlamaları ve Atatürk Havalimanı Millet Bahçesi İlk Fidan Dikim Töreni'ne babasının davet edilmediğini belirten , Nurhan Sultan Osmanoğlu ”Devletimizin İstanbul'un fethini büyük bir özenle kutlanması halkımızın nezdinde de çok büyük yere sahiptir. Fatih Sultan Mehmet Han'ın torunları olarak Osmanoğulları'nı temsilen Hanedan Ailesi Reisi, babam Harun Abdülkerim OSMANOĞLU'nun bu kutlamaya davet edilmesini beklerdik" ifadelerini kullandı.

Nurhan Sultan Osmanoğlu’nun bu sitemine AKP MKYK Üyesi Mücahit Birinci yine sosyal medya üzerinden cevap verdi. Birinci, Osmanoğlu’nun sıradan bir vatandaş olduğunu söylerken "Kıymetli Nurhan Sultan Hanımefendi, Sizler Türkiye Cumhuriyeti'nin eşit vatandaşlarısınız. Seyahat özgürlüğünüz de mevcut. Tüm vatandaşlarımız gibi sizler de tören ve açılışa davetlisiniz. Fakat Fethi Mübin aziz milletimizin tamamının değeridir, mülküdür. Bir aileye ait değildir" diye yazdı.

Son olarak Birinci’nin bu paylaşımına Sultan Abdulhamid’in diğer torunu Nilhan Osmanoğlu da bir paylaşımda bulunarak tartışmaya katıldı.

Nilhan Osmanoğlu Birinci'ye şöyle tepki gösterdi:

"Bu yazıda ki tavrı üzülerek okudum. Sebebi rahmetli babanız Yavuz Bahadıroğlu belli ki sizler vefa duygusundan yoksunsunuz lakin bizler değiliz! Babanızın mücadelesini unutmayacağım. Sizi ve vicdanınızı, bu basit kalp kırıklığa verdiğiniz siyasi rant kokan tavrınızla bırakıyorum.
Cevabın içerisinde geçen “seyahat özgürlüğünüz de var” şeklinde ki açıklama ile kendinizce bize sürgün günlerini Türkiye hanedanın giremediği günleri hatırlatıp aba altından sopa göstermek hadsizliğinde bulunamazsınız!!!
Burada 90 yaşında ki Osmanoğlu aile reisinin hatırlanması davet edilmesi beklentisi kalp kırıklığı dile getirilirken sizler bu ailenin siyaset üstü bir konumda olduğunu bilerek tüm enaniyetiniz ile bu cevabı veriyor ve bu cevaptan oy devşiriyorsunuz"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler