Özgür Özel: Esas bu iktidar hesap verecek

Özgür Özel: Esas bu iktidar hesap verecek

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İzmir'de 2 kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesinin ardından İZSU Genel Müdürü'nün gözaltına alınmasına ilişkin konuştu.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bursa'da Mustafakemalpaşa Belediyesi’ni ziyaret etti. Özel, burada İzmir'de 2 kişinin elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetmesinin ardından İZSU Genel Müdürü'nün gözaltına alınmasına ilişkin konuştu. Özel, şunları söyledi:

* "İlk gün olayı duyduğumda sorumlular kimse hesap versin dedim. İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı'ma ilk açtığım telefonda da 'Savcılar ne bilgi, belge istiyorlarsa verin dedim. Suç bizim personelimizdeyse, yöneticimizdeyse bilelim. Başkasındaysa onu bilelim dedik. Çok sayıda elektrik dağıtım şirketinin elemanı, yöneticisi gözaltına alındı, tutuklandı. İZSU'dan da tutuklamalar vardı. Şu anda da dönemin İZSU Genel Müdürü ve bugünkü İZSU Genel Müdürüyle ilgili bir gözaltı kararı var. Bugünkü genel müdürün nasıl bir bağlantısı var, bilgisine başvuruluyor bilmiyoruz. Ama ister bugün ister dün, CHP'nin herhangi bir kademesinde haksızlığa karşı arkadaşlarımıza sahip çıkarız ama yargının önüne geçmeyiz.

"DAĞITIM ŞİRKETİ SUÇLU DA BU DAĞITIMI ÖZELLEŞTİRENLER SUÇLU DEĞİL Mİ?"

* Çorlu tren kazasında, Soma'da, Gar katliamında, Afyon'daki cephanelik patlamasında, Sakarya Hendek'teki havai fişekte ve birçok olayda sırf konu AK Partililere gidiyor diye adaletin önünü kestiler. Biz bunu yapmayacağız. Ucu nereye varırsa varsın sorgulansın. Ama adil yargılanma talebimiz var. Bütün sorumluların hesap vermesi lazım. Hiç şüphe yok. Orada en büyük sorumluluğun dağıtım şirketine ait olduğunu hakimler de görmüş ki esas tutuklamaları oradan yaptılar.

* Peki dağıtım şirketi suçlu da bu dağıtımı özelleştirenler suçlu değil mi? Türkiye Elektrik Mühendisleri Odası yıllarca 'Sakın özelleştirme yapmayın' dedi. Yaptılar. Biz o raporları Meclis'te okuduk. Özelleştirme cinayettir. Kamu yararı yok. Gün gelir çiftçiyi mağdur eder, gün gelir bir yoksulu mağdur eder. Gün gelir can tehlikesi ortaya çıkar. Bakım, onarım yapmıyor. Çağrılıyor, gitmiyor. Gittiğinde kabloyu açıkta bırakıyor. Böyle felaketler yaşanıyor.

"MECLİS'E ARAŞTIRMA KOMİSYONU ÖNERDİK, KABUL ETMEDİLER"

* Sorumlular kimse hesap verecek. Biz onun önünde durmayacağız. Bu faciadan ders alacağız. Bunun için Meclis'e Araştırma Komisyonu önerdik, kabul etmediler. Bu Araştırma Komisyonu'nun mutlaka kurulması lazım. Bir daha böyle canların yanmaması için. Son sınıf Tıp Fakültesi öğrencisi elektrikli suya bastı, hayatını kaybetti. Dünya kadar kadın cinayeti işleyen cani var. Ölmek üzere olan bir kadını kurtarırken bir erkek öldü orada. Hakikaten kadın örgütleri hep kadın cinayetlerindeki katilin karşısındalar. Hep birlikte oradayız. Ama hep beraber bir kadının hayatını kurtarırken kendi hayatını feda eden o güzel insanı da anmamız gerekiyor.

"ESAS HESAP VERECEK BU İKTİDAR"

* Sorumlu kimse hesap verecek. Biz yargının önünde siyaseten engel olmayacağız. Ama yükün de suçun da sadece sırf CHP'li belediye diye CHP'li belediyelerin yöneticilerine yıkılmasına karşı da dikkatliyiz. Şirketin sorumluluğunun da ne oranda olduğunu görüyoruz. Bu konuda da esas hesap verecek hesapsız, kitapsız, lüzumsuz yere elektrik dağıtım şirketlerini özelleştiren bu iktidardır."

"BİRİLERİ İTHALATÇIYA PARA KAZANDIRSIN DİYE ÇİFTÇİYİ MAĞDUR ETTİLER"

Özgür Özel, Mustafakemalpaşa ilçesinde belediye meydanı önünde halk buluşması gerçekleştiren Özel, burada yaptığı konuşmada çiftçilerin sorunlarına değindi. Özel, şunları söyledi:

* "Mustafakemalpaşa ve Karacabey deyince en önemli mesele tarım. Geçmişte bu ülkenin ilk Cumhurbaşkanı 'Köylü milletin efendisi' diyordu. Ama şimdi o efendiler çok zor durumdalar. 22 yıl öncesine göre 500 bin çiftçi kayıp. 22 yıl öncesine göre Hollanda kadar toprak kayıp. Ekilen dikilen alan Hollanda kadar azaldı. Oysaki nüfus artıyor. Dünyadaki gıda ihtiyacı özellikle iyi tarım uygulamalarıyla üretilmiş gıda ihtiyacı artıyor.

* Kendi kendine yeten bu ülke, dünyayı doyurabilecek olan bu ülke, çiftçisi dünyanın en mutlu çiftçisi olabilecek bu ülke, birileri ithalatçıya para kazandırsın diye, birileri yurt dışında araziler kiralayıp orada tarım üretimi yapsın diye bu çiftçiyi mağdur ettiler, yalnız bıraktılar. Maalesef Karacabey Ovası'nda, Mustafakemalpaşa Ovası'nda en önemli geçimlerden biri domates. 2 liraya düşünce üzülmüştük. Bugün 1 lira 75 kuruşa domates alıyorlar."

"TARLADA KAVUN KARPUZ BIRAKMAYACAĞIZ, BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ HEPSİNİ ALACAK"

Mustafakemalpaşa ve Karacabey ilçelerinde kavun karpuz üretiminin yoğun olduğunu ifade eden Özel, "Buralar bostan, kavun, karpuz dolu. 2 liraya karpuz, 4 liraya kavun, alan yok. Buradan bir müjde vereceğim. Hep söyledik, Cumhuriyet Halk Partisi belediyeler üzerinden bütün sorunları çözemez, ama yaraya merhem olur. İşte şimdi kavun ve karpuz üreticilerine sesleniyorum. Hiç korkmayın. Biraz önce konuştuk, sözü aldık. Tarlada bir tek kavun, bir tek karpuz bırakmayacağız. Büyükşehir Belediye Başkanımız hepsini alıyor. Kavunu, karpuzu alacağız. Hem kavun karpuz üreticisi mi mağdur halde bırakmayacağız, hem de bu sıcak yaz gününde marketlerde, manavlarda kavuna karpuza ulaşamayan yoksulların, çok çocuklu ailelerin bu mağduriyetini gidereceğiz. Teşekkür ediyoruz Mustafa Bozbey'e, Teşekkür ediyoruz bu halkçı belediye başkanımıza" dedi.

"15 TEMMUZ ASKERİ DARBE, SGK OLAYI DA MALİ DARBE GİRİŞİMİDİR"

15 Temmuz gecesi parti grubunu alarak Meclis'te dik durduklarını söyleyen Özel, şu ifadeleri kullandı:

* "O bir askeri darbeydi. Çünkü darbe demek, halkın, milletin iradesini hiçe saymak, ona yönettirmemek, silah zoruyla kendi yönetmek istemek demek. Bu silahlı darbe. Yapan asker olursa adı askeri darbe. Ama hatırlayalım. 2019 yılında 31 Mart'ta Ekrem İmamoğlu İstanbul'u kazandı. Mazbatayı verdiler. Sonra gidip seçimi iptal ettiler. Dediler ki 'CHP'ye bir Osmanlı tokadı vuracağız haziran ayında'. Millet, bu yargı, hukuk darbesini, gördü. YSK'nın bu kararının hukukla, vicdanla bağdaşmadığını gördü. Sandığa gitti ve o tarihte AK Parti'nin adayını sandığa gömdü. 13 bin 600 olan fark 806 bine çıktı.

* Ne oldu? Olan şudur. O gün nasıl millet askeri darbede siyasetçilerin arkasında durduysa, o gün İmamoğlu'na karşı yapılan yargı darbesinde de seçtiğinin arkasında durdu. Şimdi kim veriyor bu akılları bilmiyorum. Ancak Sayın Erdoğan'ı uyarıyorum. Bu bir mali darbe girişimidir. Milletin seçtiklerine hizmet edemez noktaya getirmek, geçmişten gelen borçları, faiziyle tahsilata koymak, onlara hizmet ettirmemek, milleti yönetilmeyen bir belediyeye mahkum etmeye çalışmak mali bir darbe girişimidir. Tüm darbeler darbecilerin pişman olmasıyla, gözden düşmesiyle, itibar kaybetmesiyle sonlanır er ya da geç. Onun için buradan uyarıyorum. Bu milletin seçtiklerine darbe yapmaya kalkma. Bu milletin seçtiklerine millet sahip çıkacak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler