Özgür Özel’den "Kılıçdaroğlu İçin Zorla Getirme" Kararına Tepki

Özgür Özel’den "Kılıçdaroğlu İçin Zorla Getirme" Kararına Tepki

CHP'nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında zorla getirme kararı verildi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski avukatı Mustafa Doğan İnal’ın şikayeti üzerine Kemal Kılıçdaroğlu hakkında açılan davada yeni bir gelişme yaşandı. İstanbul 48. Asliye Ceza Mahkemesi, CHP’nin eski genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında “zorla getirme” kararı verdi.

Avukat İnal’ın “hakaret” iddiasıyla açtığı davanın duruşmasında, İnal’ın avukatı, Kılıçdaroğlu hakkındaki şikayetlerinin devam ettiğini belirtti. Kılıçdaroğlu’nun avukatı Celal Çelik’in yetkilendirmesi ile duruşmaya katılan Avukat Uğur Çelik ise “Müvekkilimizin ikametgahı Ankara’dır. Talimatları Ankara’ya yazın” talebinde bulundu. Avukat Mustafa Doğan İnal’ın avukatı Furkan Keskin, mahkemeden Kılıçdaroğlu’nun zorla getirilmesini talep etti.

ÖZEL'DEN SERT TEPKİ
CHP lideri Özgür Özel, "Önceki Genel Başkanımız Sn. Kemal Kılıçdaroğlu hakkında bugün verilen zorla getirme kararı, hukuki olmadığı gibi, siyasallaştırılmış yargının gözdağı verme çabasıdır. Partimiz bu çabalara karşı bir ve bütün olarak dimdik ayaktadır” şeklinde tepki gösterdi.

Özgür Özel’den "Kılıçdaroğlu için zorla getirme" kararına tepki - Resim : 1

"ALABİLİYORSANIZ GELİN ALIN"

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır, yaptığı açıklamada, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na yönelik verilen kararı sert bir dille eleştirdi.

Başarır, Meclis'te yaptığı konuşmada Kılıçdaroğlu'nu zorla bir yere götürebilecek hiçbir gücün olmadığını vurgularken, "Utanç duyuyorum! Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nu zorla oraya getirebilecek bir güç yok! CHP'nin 128 milletvekili, 81 il başkanı ve milyonlar burada! Alabiliyorsanız gelin alın" dedi.

MUSTAFA DOĞAN İNAL AÇIKLAMA YAPTI

Avukat İnal gelen tepkilerin ardından açıklama yaptı.

İnal açıklamasında, “Ali Mahir Başarır diyor ki; Ankara’ya talimat yazılabilirdi. Resmen siyasi şov ve yalan. Kılıçdaroğlu için Ankara’ya talimat yazılıyor,üç defa talimat için duruşma açılıyor. Her seferinde bir bahane buluyorlar Son talimat duruşmasında asıl mahkemesinde ifade vereceğiz diyorlar” ifadelerini kullandı.

İMAMOĞLU: HUKUKİ DEĞİL SİYASİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı (İBB) Ekrem İmamoğlu, CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu hakkında mahkemeye 'zorla getirme' kararına tepki gösterdi. İmamoğlu, "Zorla getirme kararlarını onlarca suç kaydı olup ortalıklarda gezenlere işletin" dedi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, X hesabı üzerinden CHP 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mahkemeye zorla geririlmesi kararına ilişkin açıklama yaptı. İmamoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Zorla getirme kararlarını onlarca suç kaydı olup ortalıklarda gezenlere işletin. 7. Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’na devam eden bir dava sebebiyle verilen zorla getirme kararı hukuki değil siyasidir. Bu süreçte Kemal Bey’in sonuna kadar yanındayız."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler