Rusya Ve Ermenistan Arasında AB Krizi
Rusya Dışişleri Bakanlığı, Ermenistan'ın AB ile gelişen ilişkileri nedeniyle Erivan Büyükelçisi Sergey Kopırkin'i istişareler için Moskova'ya çağırdı.
Ermenistan'da Nikol Paşinyan'ın seçim yarışı devam ediyor.
Paşinyan yönetimi son dönemde Avrupa ile olan ilişkilerini bir adım öteye taşırken bu durum Rusya ile gerilime neden oluyor.
Bu kapsamda Rusya Dışişleri Bakanlığı, Erivan Büyükelçisi Sergey Kopırkin'i istişareler için Moskova'ya çağırdı.
Bakanlıktan yapılan açıklamada, Rusya'nın Erivan Büyükelçisi Sergey Kopırkin'in istişareler için Moskova'ya çağrıldığı belirtildi.
SEBEP AB İLE İLİŞKİLER
Bunun, Ermenistan yönetiminin Avrupa Birliği (AB) ile yakınlaşma yönünde attığı adımlarla ilgili olduğu kaydedilen açıklamada, "Bu adımlar, Avrasya Ekonomik Birliği (AEB) kapsamında işbirliğine zarar veriyor." ifadesine yer verildi.
Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, geçen hafta yaptığı açıklamada, Ermenistan'ın AB ile yakınlaşmasının ikili ilişkileri ve stratejik ortaklığı zayıflattığını belirterek, "Ermenistan yönetiminin, AB'ye yakınlaşma süreci devam ederken, AEB'de bulunma yönündeki yaklaşımı, Rus tarafı için kabul edilemez." değerlendirmesinde bulunmuştu.

UKRAYNA'YI ÖRNEK GÖSTERDİ
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin de Ermenistan'ın AB'ye girmesi halinde, Rus pazarına gönderdiği tarım ürünleri için AEB standartlarının artık geçerli olmayacağını bildirmişti.
Ermenistan'daki duruma ilişkin Ukrayna benzetmesi yapan Putin, "Ukrayna'daki kriz, bir zamanlar Ukrayna'nın AB'ye katılma girişimleriyle başladı." ifadesini kullanmıştı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.