Rusya’da okula silahlı saldırı

Rusya’da okula silahlı saldırı

Rusya’nın İjevsk kentinde bir okula düzenlenen silahlı saldırıda 13 kişinin hayatını kaybettiği ve 21 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Rusya’ya bağlı Udmurtya Cumhuriyeti’ndeki İjevsk kentinde bir okula kimliği belirsiz kişinin düzenlediği silahlı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetti.

Rusya İçişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Rusya’nın Udmurtya bölgesinde bulunan İjevsk kentindeki 88 numaralı okula kimliği belirsiz bir kişi silahlı saldırı gerçekleştirdi.

Olay yerine güvenlik güçleri sevk edilirken, öğrenci ve öğretmenler okuldan tahliye edildi.

Saldırganın intihar ettiği belirtildi.

Rusya Soruşturma Komitesinden yapılan açıklamada, ilk belirlemelere göre, saldırıda 2’si güvenlik görevlisi, 2’si öğretmen, 5’i öğrenci olmak üzere 9 kişinin öldüğü belirtildi.

Yaralıların da bulunduğu kaydedilen açıklamada, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı ifade edildi.

Öte yandan Kommersant gazetesi, 88 numaralı okulun çevresinde güvenlik kordonu oluşturulduğunu, saldırı yerine Ulusal Muhafız Güçleri (Rosgvardiya), Federal Güvenlik Servisi (FSB) ile yerel İçişleri Bakanlığı personelinin sevk edildiğini aktardı.

SALDIRGANIN ÜSTÜNDEN NAZİ SEMBOLLERİ ÇIKTI

Rusya Soruşturma Komitesi, Sputnik’e yaptığı açıklamada, okul saldırganının üstünde Nazi sembolleri bulunan siyah bir tişört ve kar maskesi giydiğini vurguladı. Açıklamada, saldırganın kimliğini tespit etmeye yönelik çalışmaların sürdüğü ifade edildi.

Bunun yanı sıra yerel basın, okul baskınının ders sırasında gerçekleştiğini, siyah giysiler giymiş, kimliği belirsiz bir erkeğin sınıflardan birine girerek ateş açtığını yazdı.

Baskının gerçekleştiği okula giden Udmurtiya lideri Breçalov da okuldaki herkesin tamamıyla tahliye ediliğini söyledi.

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma’da vekil olan Aleksandr Hinştein, Telegram üstünden yaptığı açıklamada, saldırganın yanında iki silahın bulunduğunu kaydetti.

ÖLÜ SAYISI 13’E, YARALI SAYISI 21’E YÜKSELDİ

Rusya Soruşturma Komitesi, okul baskınında hayatını kaybedenlerin sayısının 13’e yükseldiği, içlerinden 7’sinin çocuk, 6’sının yetişkin olduğu açıklamasını yaptı. Komite’nin açıklamasına göre saldırı sonucunda 21 kişi yaralandı ve bunların 14’ü çocuk, 7’si yetişkin.

3 GÜN YAS İLAN EDİLDİ

88 numaralı okulda gerçekleşen saldırı nedeniyle Rusya’nın Udmurtiya Cumhuriyeti’nde 3 gün için yas ilan edildi.

Udmurtiya lideri Breçelov, “88 numaralı okulda ölenler için bugünden 29 Eylül’e kadar Udmurtiya Cumhuriyeti’nde yas ilan edilmiştir” açıklamasını yaptı. Breçalov ayrıca, okul baskını sırasında hayatını kaybedenlerin aileleri için oluşturulan psikolojik destek hattının numaralarını paylaştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya