Şevket Bülent Yahnici

Şevket Bülent Yahnici

ŞAŞIRT BİZİ ERDOĞAN!...

Yine çok güldüm...Tayyip bey ..."Tek adam zihniyetinin son çırpınışlarını sandığa gömeceğiz..." demiş...Ne anladınız? Acaba kendi kendisine oy vermeyeceğini mi kastediyor?
Bu memleket, 1950'den önce COK PARTILI DEMOKRATIK PARLAMENTER SISTEME geçmişti.1950' lere kadar ülkeyi yöneten Parti bu seçimleri kaybedince de DP iktidar olmuştu.O gün bugündür de "çok partili" hayatımız devam ediyordu, aksak topal da olsa...Ta ki, vaki Anayasa değişikleriyle "tek adam zihniyeti" yine/yeniden gelene kadar.
Bugün Türkiye'de "çok partili,demokratik,parlamenter sistem/rejim var" ve bu sistem işliyor,çalışıyor demek mümkün müdür?
2002 den 2012 ye Feto+AKP ortaklığı üzerinden yürütülen; özellikle de bahis konusu anayasa değişiklikleri sonrasi AKP+MHP+BBP+VP ( ve Hudapar) ortaklığına dayalı TEK ADAM ZIHNIYETI bu ülkeyi yönetmiyor mu?
1950'lerden bu yana Tayyip beyin kastedebileceği "tek adam zihniyeti" gün yüzü gördü mü< ki, "son çırpınışları" söz konusu olabilsin?..
2017'den bu yana beş altı seneyi bulan bu ülke geçmişinde iktidar olma ve ülkeyi yönetme sorumluluğu tek başına Tayyip beyin sırtındadir. Cunki kendi öyle istemiştir ve almıştır. Ülke yönetimi çok başlı olmamalı, tek elden ve tek kafadan ülkeyi yönetmek gerekir,diyerek almıştır..."Öyle olmalıdır" diyen Bahçeli bu imkanı kırmızı halılar döşeyerek kendisine vermiştir.Destici,Perinçek,hudapar hep birlikte bu kırmızı halı üzerinde ve TEK ADAM ZIHNIYETI ile yurdu yönetmekte olan Tayyip beyin arkasında siralanarak "beraber yürüdük biz bu yollarda" demiyorlar mı?
Bence Tayyip bey yine Kemal beyin veya Meral hanımın kullanmalarının tabii ve normal olacak bir lafı kullanmış oldu."Tek adam zihniyetinin son cirpinislari..." ancak Kemal beye ve Meral hanıma ait replik olabilir.????????????
Ülkemizin siyaseti, siyaset bilimini şaşırtmaya devam ediyor.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.