Selahattin Yılmaz’dan Tahliye Sonrası Devlet Bahçeli’ye Ziyaret
Aziz İhsan Aktaş’a yönelik suikast hazırlığı iddiasıyla yargılandığı davada yaklaşık 13 ay tutuklu kalan ve hakkında tahliye kararı verilen Selahattin Yılmaz, MHP Lideri Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret etti.
Ankara'da siyasetin yoğun gündemi sürüyor.
Aziz İhsan Aktaş'a suikast iddiasıyla 13 aydır tutuklu bulunan Selahattin Yılmaz ve Cem Duman hakkında, avukatların itirazı üzerine 16 Eylül'de tahliye kararı verilmişti.
BAHÇELİ'Yİ ZİYARET ETTİ
Selahattin Yılmaz, avukatı Mehmet Yaşar Koçak ile birlikte MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret etti.
Ziyareti sosyal medya hesabından duyuran Koçak, Yılmaz ile Bahçeli’nin görüşmesine ilişkin şu ifadeleri kullandı:
"Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’yi makamında ziyaret ettik. İstişarelerde bulunduk, hayır dualarını aldık."

SUİKAST DAVASINDA TAHLİYE KARARI VERİLMİŞTİ
Yılmaz, Aziz İhsan Aktaş’a yönelik silahlı saldırı hazırlığında bulunduğu iddiasıyla açılan ve 19 sanığın yargılandığı davada yaklaşık 13 ay tutuklu kaldı.
Davanın 14 Eylül’de görülen ilk duruşmasında sekiz tutuklu sanıktan altısı tahliye edilirken, Yılmaz ile Cem Duman’ın tutukluluğunun devamına karar verilmişti.
Avukatların sonraki itirazını değerlendiren mahkeme ise Yılmaz ve Duman hakkında da tahliye kararı verdi. Haber kaynakları, kararın 18-19 Eylül’de verildiğini aktardı.
Tahliye kararı sırasında Yılmaz’ın başka bir dosyadan kesinleşmiş hapis cezası nedeniyle cezaevinde kalmaya devam edeceği bildirilmişti. Yılmaz, söz konusu davadan da dün tahliye edildi.

BAHÇELİ 'DAVA ARKADAŞIM' DEMİŞTİ
Selahattin Yılmaz’ın adı, 2025 yılında gözaltına alınması ve tutuklanmasının ardından siyasi tartışmaların da merkezine gelmişti.
MHP Lideri Bahçeli, dönemin CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in Yılmaz hakkındaki açıklamalarına tepki gösterirken, “Selahattin Yılmaz ülküdaşım ve dava arkadaşımdır.” ifadelerini kullanmıştı.
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.