Selçuk Bayraktar bir ilki daha başardı

Selçuk Bayraktar bir ilki daha başardı

T3 Vakfı Başkanı Selçuk Bayraktar’ın ikinci pilot olarak görev yaptığı HÜRKUŞ ile Akıncı kol uçuşu yaptı. Uçuşu değerlendiren Bayraktar, "Havacılık tarihi açısından da bir ilk yaşandı" dedi.

TEKNOFEST KARADENİZ’in en özel anlarından biri festivalin 2. gününde yaşandı.

HÜRKUŞ ve Akıncı kol kola kalkış yaparak havada gösteri uçuşu yaptı. Birbirinden zorlu hareketleri başarıyla yapan insanlı ve insansız uçaklar, izleyenlerin büyük beğenisini topladı.

HÜRKUŞ’ta ikinci pilot olarak görev yapan Selçuk Bayraktar, ayağının tozuyla açıklamalarda bulundu.

"Dünya havacılık tarihi açısından bir ilk yaşandı"

Dünya havacılık tarihinde bir ilk yaşandığını uçaktan iner inmez dile getiren Selçuk Bayraktar, "Tarifi olmayan bir duygu bu. Dünyada Türk mühendislerinin tasarladığı biri insanlı biri insansız uçakla ilk defa kol halinde bir kalkış oldu. Havacılık tarihi açısından da bir ilk yaşandı. Hem Türk pilotlarının marifeti hem de Türk mühendislerinin, teknisyenlerinin mahareti sergilendi. Yüce Rab’bimize, bu günleri gösterdiği için şükürler olsun. Samsun’da büyük taarruzun 100. yılında, TEKNOFEST’te olmasının ayrı bir önemi var. Gökyüzünde attığımız manevralar sırasındaki duygularla bunları harmanladığınızda inanılmaz bir şey oluyor." diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler