Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

SESİMİ DUYAN VAR MI?

O ses hala kulaklarınızdadır eminim. “Sesimi duyan var mı?” 

Depremde enkaz altında kalıp seslerini duyup sesini duyuramayanların sesi. Hatırlarsanız enkaz altından çıkacak yakınlarını bekleyen insanlar eşliğinde en ufak bir ses duymak için sessizce çalışıyordu ekipler. Yarım kalan hayatlar, eksik kalan vücutlar, annesiz babasız kalan çocuklar, evlatlarını kaybeden anne babalar ve bina yığınları kaldı yürek yangınlarıyla birlikte. Her depremde kulaklarımızda o ses yankılanıyor hala..Sesimi duyan var mı?

Bugün enkaz altında kalan bir kitle daha var. Amatör futbol. Türkiye’de Süper Lig ve TFF 1. Lig’in yanı sıra 2 ve 3. liglerde korona virüs tedbirleri alınarak müsabakalar oynanırken, pandeminin başlamasından bu güne amatör liglerde futbola henüz başlanmadı. Bölgesel Amatör Lig geçen sezon yarıda kalmıştı. Kaldığı yerden tescil edilmiş liderle arasında en fazla 3 puan olan 9 takım üst lige çıkartılmıştı. Türkiye Futbol Federasyonu’nun aldığı karar ile amatör maçların Ekim ayının sonuna kadar ertelendiğini ve maçların oynatılıp oynatılmayacağının Ekim ayı sonunda yapılacak olan toplantı ile yeniden değerlendirileceği duyurulunca haklı bir isyan başladı.

Amatör futbol temsilcileri" 8 aydır susuyoruz.Bizlerin de evlerinde ekmek bekleyen bir ailesi var. Birçoğumuz geçimimizi müsabaka başına kazandığımız paralarla sağlıyoruz. Artık dayanacak gücümüz kalmadı. Bizim sesimizi duyun artık. Yaklaşık 50 bin insan mağdur . Futbolcu gençlerimiz yapayalnız bırakıldı. Artık bir an önce harekete geçilmeli ve amatörün de varlığı hatırlanmalı. Amatör, futbolun mutfağıdır. Siz mutfağı kapatırsanız, yemek pişmez. Bizi duyun. Halı sahalar, kafeteryalar açık, ampute ligi oynanıyor ama amatör lig yok. Neden, çünkü virüs var. Sadece virüs bize mi bulaşıyor?”" diyorlar.

14 kişi halı sahada zevkine maç yapıyor ama evine üç kuruş para götürecek amatörler maç yapamıyor. Gerek soyunma odaları gerekse yedek kulübeleri içler acısı ama benzer durum halı sahalar da yok mu? İş maç öncesi yaptırılacak corona testinde mi düğümleniyor yoksa? Oyuncu fabrikası amatör kulüplerin test ücretleri için Türkiye Futbol Federasyonu'nun yıllık toplam harcaması olan 919 milyon TL'dan pay verilemiyor mu?

İzmir Amatör Spor Kulüpleri Federasyonu Başkanı Kadri Yatkın”Maçların başlaması hepimizi rahatlatır. Umarım en kısa süre içinde kulüplerimizin, sporcularımızın, antrenörlerimizin ve emekçilerimizin mağduriyetini ortadan kaldıracak olan karar verilir" diyor.

Bu arada amatör ligler de başlasın diyenlere  'Sizin çocuğunuz olsa oynatır mısınız?' diye bir soru yöneltiliyor  Belli başlı tedbirler alınırsa, herkes gereken özeni gösterirse neden oynatılmasın? 440 bin lisanslı sporcu var Türkiye'de. 
Amatör'ün sesini duyun artık..

 


 

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.