SİBER GÜVENLİK ŞİRKETİ CHECK POINT 2021 MOBİL GÜVENLİK RAPORUNU YAYINLADI: MOBİL CİHAZLARIN %40'I RİSK ALTINDA !
Siber güvenlik şirketi Check Point tarafından yayınlanan 2021 Mobil Güvenlik Raporu, akıllı telefon ve tablet cihazlarıyla ilgili kullanıcıları korkutan gerçekleri gün yüzüne çıkardı.
Rapor, mobil cihazların yüzde 40‘ının siber saldırı tehlikesine karşı eğilimli olduğunu belirtti. Yayınlanan raporun ayrıntılarına göre dünya genelindeki şirketlerin yaklaşık yüzde 97‘si saldırı vektörü kullanan mobil tehditlerle savaş veriyor. Şirketlerin yüzde 46‘sında ise en az bir çalışan, akıllı telefonunda kötü amaçlı bir uygulama taşıyor.
Salgınla ilgili sahte haber uygulamaları tehdit saçıyor
COVID-19’un yükselişi ve evden çalışma kültürünün yayılmasıyla birlikte kurumsal şirket çalışanlarının kişisel cihazlarına saldırılar önemli ölçüde arttı. Raporun ayrıntılarına göre neredeyse tüm şirketler, geçen yıl en az bir akıllı telefon kötü amaçlı yazılım saldırısına tanık oldu. Söz konusu saldırıların yüzde 93‘lük bir çoğunluğu ise mobil ağdan kaynaklandı
Yayınlanan raporun detaylarında, COVID-19 hakkında sahte haberler yayan uygulamaların da kötü amaçlı yazılımlarla dolu olduğu tespit edildi. Bilgisayar korsanları, insanların dikkatini çekecek içerikler hazırlayıp kullanıcıları izlemek ve gizli verileri çalmak için bu yol üzerinden saldırılar gerçekleştiriyor.
“Yalnızca resmi mağazalardaki uygulamaları kullanın”
Raporu paylaşan Check Point şirketinin Tehdit Önleme departmanında çalışan Başkan Yardımcısı Neatsun Ziv, elde ettikleri bulgular üzerine mobil kullanıcıları şöyle uyardı:
“2020 yılında gördüğümüz gibi, mobil tehditler genişlemeye devam ediyor. Şu anda neredeyse her şirket bir saldırıya maruz kalıyor. Ancak ufukta daha karmaşık tehditler var.
Siber suçlular, cep telefonlarına artan bağımlılığımızdan yararlanmak için tekniklerini geliştirmeye ve uyarlamaya devam ediyor. Şirketlerin, cihazları günümüzün gelişmiş siber tehditlerinden sorunsuz bir şekilde koruyan mobil güvenlik çözümlerini benimsemesi gerekiyor. Kullanıcılar ise olası riskleri en aza indirmek için yalnızca resmi uygulama mağazalarında yayınlanan aplikasyonları kullanmaya dikkat etmeli.”
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.