Sıcaklıklarla İlgili Çok Kritik Uyarı Geldi!

Sıcaklıklarla İlgili Çok Kritik Uyarı Geldi!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Hava Tahmini Uzmanı Cengiz Çelik, 5 günlük hava durumu tahmini hakkında bilgi verdi. Çelik, "Sıcaklıklar eylül sonuna kadar mevsim normalleri üzerinde seyredecek" dedi.

Mevsim normalleri üzerinde seyretmeye devam edecek ancak hafta sonu birkaç derecelik bir sıcaklık düşüşü bekliyoruz. Çarşamba günü Marmara’nın batısı ve Batı Karadeniz’de gök gürültülü sağanak yağışlar göreceğiz.

Perşembe yaklaşık gününden itibaren bir hafta boyunca ise yine Batı Karadeniz’de bölge genelinde, İç Ege ve Toroslar’ın iç kesimlerinde aralıklarla yağışlar devam edecek. Özellikle Marmara ve Kıyı Ege’de bu hafta başına kadar kuvvetli rüzgâr vardı ancak bu rüzgâr etkisini kaybetti.

Önümüzdeki günlerde de kuvvetli rüzgâr beklentimiz yok. Orman yangınları açısından baktığımızda sıcaklıklarla birlikte risk devam etmekte bu yüzden vatandaşlarımızın sıcaklıklar geçene kadar eylülün sonuna kadar en azından dikkatli ve tedbirli olması lazım" dedi.

ANKARA'DA HAVA DURUMU

"Ankara’da Şu an için yağış görünmüyor ancak günlük tahminlerimizi takip etmekte fayda var çünkü Batı Karadeniz’de yağış beklentimiz mevcut" diyen Çelik, "Dolayısıyla Ankara’nın kuzeyinde yağış ihtimali var. Sıcaklık Ankara’da çarşamba günü 37 dereceye kadar çıkacak, hafta sonuna doğru 33-34 derecelere kadar düşecek. Yine de mevsim normalleri üzerinde kalacak" ifadelerini kullandı.

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU

"İstanbul’da bir yağış beklentisi yok" diyen Çelik, "Az bulutlu, öğleden sonra biraz bulutlanma olabilir. Yağış beklentimiz yok. İstanbul’daki en yüksek sıcaklıklarda 32-33 dereceye civarında seyredecek" dedi.

İZMİR HAVA DURUMU

Çelik, "İzmir’de yine yağış beklentimiz yok. Hava yine az bulutlu ve açık olacak. İzmir’deki en yüksek sıcaklıklarda 34-36 derece arası seyredecek" ifadelerini kullandı.

Sıcaklıklarla ilgili çok kritik uyarı geldi! Uzman isim tarih açıkladı - Sayfa 9

KRONİK RAHATSIZLIĞI OLANLAR DİKKAT'

"Özellikle İç Ege, İç Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgesinde sıcaklıklar 35 derecenin üzerinde ve hatta Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde yer yer 40 derecenin üzerinde sıcaklıklar bekliyoruz" diyen Çelik, "Özellikle öğle saatlerinde ve açık havada yaşlıların ve kronik rahatsızlığı olanların mümkünse dışarı çıkmamalarını veya şapka, şemsiye gibi koruyucu aksesuar kullanmalarını tavsiye ediyoruz" şeklinde konuştu.

Kaynak: Medyaradar

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler