Cüneyt Şaşmaz

Cüneyt Şaşmaz

ŞİMDİ “BİLMEK” ZAMANI?!

Ne diyor Kur’an’da "oku"!
Becerebilseler okuyacaklar ama hiçbir okuma düz değil ki!?
İstihbarat ele geçirilmiş ise gözünün önündekini de göremezsin, görsen dahi "takdir" eden mekanizma senden değil ise çelişki’ye düşürürler vs.
İstihbarat da olsa, devlet memuru ‘devlet memuru’nun alacağı risk kadar ağırlık taşır, taşıyabilir.
Seçim yenilgisini hala hazmedemeyen AKP ve Çevre & Şehircilik Bakanı Murat Kurum; "Ankara'yı yeniden alacağız" dedi.
Kafa yine eskisi gibi çalışıyor.
Daha doğrusu süreç okuması yapılamıyor.
Sebep!?
Ezber’den kaynaklı.
Ne var ki, boş laf zihin yorar.
Peki nasıl söylesek ayıkırsınız ya da çökmekte olan binanın altına koşan için söylenecek bir şey kalmış mıdır!?
Allah, Allah’ken Peygamber’ine sadece "uyar, ikaz et" diyor.
Kaldı ki, zorlasan ne yazar, Hz Musa'nın Nil Nehri misali ortada.
Coşmak isteyen için her şey bir vesile.
Hal böyleyken…
İstanbul Büyükşehir Belediyesi çalışmıyor diyenlere aşağıdaki anekdotlar "takoz"un kimliği hakkında fikir verecektir.
Nitekim...
AKP, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni kaybedince;
- Galata Kulesi, İBB’den alındı.
- Haydarpaşa, Sirkeci Gar ihalelerinde belediye haksızca elendi.
- İmamoğlu göreve geldiğinde, AKP’li yöneticiler istifasını vermemekte direndi ve yeni kadronun gelişi geciktirilmeye çalışıldı.
- İçişleri Bakanlığı, İstanbul Vakfı’nın kurban bağışı toplamasına izin vermedi.
- Halk Ekmek büfe sayısının artırılmasını AKP’li meclis üyeleri önce reddetti, sonradan toplumsal tepkiyle kabul edildi.
- Daha sonra da ilçe belediyeler, büfelerin kurulmasına engel çıkardı.
- Sayıştay; İBB’nin annelere ücretsiz ulaşım sağlamasını, üniversite öğrencilerine eğitim yardımı yapmasını ve halk süt dağıtımını mevzuata aykırı buldu.
- Metro için alınan krediler, bakanlıkta aylardır onay bekliyor.
- Gezi Parkı İBB’den alındı.
- Cumhurbaşkanı aylardır sadece bir imza atmadığı için, 300 otobüs alım kredisi halen kullanılamadı.
- UKOME’nin yapısındaki değişiklikle belediye azınlığa düşürüldü ve taksi düzenlemesi defalarca reddedildi.
- İBB’nin pandemide topladığı bağış hesaplarına bloke kondu.
- İBB’ye ait pek çok yer, meclisteki AKP çoğunluğu kullanılarak AKP'li ilçe belediyelere tahsis edildi.
- İBB’ye ait "500İG gezici kütüphane eğlenerek öğreniyoruz" adlı etkinlik otobüsü, AKP'li Zeytinburnu Belediyesi ekiplerince etkinlik esnasında kaldırıldı.
- Normalde, temmuz ayında kullanılacak olan maliye katkı payı, İBB’ye, ülke tarihinde ilk defa 15 gün önce yani İmamoğlu yönetime gelmeden önce ödendi ve yaklaşık 1 milyar liranın tamamı İmamoğlu göreve gelene kadar harcandı.
- Otogarı işleten firma, sözleşme süresi bitmesine ve İBB’nin ihtarlarına rağmen tahliyeyi gerçekleştirmemekte direndi.
- İBB Saraçhane binasına kütüphane yapılma projesi, uzun süre koruma kurulundan geçirilmedi.
- KİPTAŞ’ın, AKP döneminde; değerinin çok üstünde aldığı arsalar, İmamoğlu seçildikten sonra, meclisteki AKP çoğunluğuyla yeşil alan ilan edildi.
- İBB’nin, Yerebatan Sarnıcı yıkılmasın diye çalışma yapma talebi, uzun süre koruma kurulunda bekletildi.
- Danıştay'ın kararıyla, 25 yıldır belediye başkanında olan belediyeye bağlı iştiraklere yönetici atama yetkisi, meclise devredildi.
- İmamoğlu ikinci kez göreve geldiğinde; 100 milyonlarca liralık maaş ödeyen İBB’nin kasasında 5 milyon lira bile olmadığını açıkladı.
- Seçim öncesinde, Ekrem İmamoğlu’nun vaatlerinden biri olan 150 kreş projesi kapsamında; kreş yapılması planlanan yerlerle ilgili imar planı değişikliği teklifleri, meclisteki AKP Grubu tarafından engellendi.
- Ekrem İmamoğlu seçimi kazandıktan hemen sonra, İBB’nin iştirak şirketlerinden Hamidiye Su’ya kamu kurumları ambargo uygulamaya başladı.
- İBB’nin mülkiyetinde bulunan sosyal konutların, dar gelirli vatandaşlara verilmesi teklifi, İBB Meclisi’nde AKP çoğunluğuyla reddedildi.
- AKP Meclis Grubu, KİPTAŞ’ın yaptığı lüks konutların satışına izin vermeyip; buradan elde edilecek gelirle sosyal konut yapılmasını engellendi.
- AKP Grubu, İmamoğlu’nun istediği borçlanma taleplerini büyük oranda kesintiye uğratarak, yeterli hizmetin üretilmesini engelledi.
- İBB şirketi BELTUR’un işlettiği 48 hastane kantini, Sağlık Bakanlığı’nın sözleşmeleri yenilememesi nedeniyle kapandı.
- İBB’nin, olağanüstü durumlarda ihtiyaç sahibi vatandaşlara yardım yapılmasıyla ilgili yönetmelikte yapmak istediği değişiklik, AKP Grubu’nca reddedildi.
- Taksim Meydanı için 209.728 İstanbullunun oy kullandığı projenin uygulanabilmesi için beklenen onay, Koruma Kurulu’nda tam 208 gündür bekletiliyor.
Cevap yok, açıklama yok?!
- Hafriyat alanlarının işletilmesiyle ilgili AKP grubu, hafriyat döküm alanlarından İBB’nin elde edeceği gelirden ilçe belediyelerine kaynak aktarılmasını sağlayarak, İBB’nin bir geliri daha tırpanlanmış oldu.
- İBB’nin kentsel dönüşümün cazibesini artırmak için getirdiği ‘çatı katı’ teklifi, AKP Grubu tarafından reddedildi.
Bu hem müteahhit açısından hem de kentsel dönüşüm yaptırmak isteyen vatandaşlar açısından cazibeyi arttıracaktı, engel olundu.
- Kanal İstanbul projesinin güzergahındaki mülkiyet tartışmaları sürerken, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, belediyelerin tapu bilgilerine ulaşımına kısıtlama getirdi.
Böylece, Kanal İstanbul güzergahındaki mülkiyet değişiklikleri, bakanlık imkan verirse öğrenilebilecek.
- İBB Başkanı’nın özel kalem ataması, 2.5 yıldır bakanlık tarafından onaylanmayıp bekletiliyor?!
- İSKİ’nin yönetim kuruluna atanması için İmamoğlu’nun önerdiği 2 isme, bakanlık halen onay hatta cevap dahi vermedi?!
- Ekrem İmamoğlu’nun inceleme talimatı verdiği AKP dönemine ait 40 yolsuzluk ve usulsüzlük soruşturma dosyasına İçişleri Bakanlığı el koydu.
- İBB Meclisi’nde; "uyuşturucuyla mücadele", "toplumsal cinsiyet eşitliği" komisyonları kurulması teklifi AKP ve MHP tarafından reddedildi.
- Cemevlerine ibadethane statüsü verilmesi teklifi, İBB Meclisi’nde AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.
- İBB’nin geçmiş dönemde; Cumhurbaşkanlığı’na 480, AKP Genel Merkezi’ne 8, AKP İl Başkanlığı’na 62, Irak Devlet Başkanı’na 6, TBMM Başkanlığı’na 54, Okçular Vakfı’na 4, TÜGVA’ya 5 araç tahsis etmesine valilik soruşturma izni vermedi.
- Lefkoşa Belediye Başkanı Mehmet Harmancı, Rauf Denktaş’ın anıt mezarının çevre düzenlemesi için İBB ile ortak yaptıkları projeye, Denktaş Ailesi'nin de talebine rağmen KKTC hükümetinin izin vermediğini açıkladı.
İzin verilmeme sebebi, İmamoğlu’na mezar bile yaptırmamak.
- İBB Başkanı İmamoğlu hakkında, "Ya Kanal Ya İstanbul" afişleri nedeniyle soruşturma açıldı.
- İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında, Fatih Türbesi’nin dışında - ki orası Fatih türbesi de değilmiş - ellerini arkadan bağladığı için inceleme başlatıldı.
- AKP döneminden kalma borç nedeniyle, İBB’nin metro inşaatı için yurtdışından kredi olarak aldığı 565 milyon lirası haczedildi.
- İmamoğlu’nun, Şehir Tiyatroları yönetim ve oyuncu kadrosunda yapmak istediği değişiklikler, İBB Meclisi’nde AKP grubu tarafından engellendi.
- Şu ana kadar, hiçbir kamu bankası İBB’ye kredi vermedi, bu konuda geri dönüş bile yapılmadı?!
- İBB’nin, çocuklara ilişkin nitelikli ve sürdürülebilir politikalar geliştirmek üzere, Boğaziçi Üniversitesi ve Anne Çocuk Eğitim Vakfı/AÇEV ile yapmak istediği işbirliği protokolü, Meclis’te bulunan Ak Parti ve MHP Grubu tarafından engellendi.
- Marmaray’ın yapımı sırasında Altıntepe Mahallesi’nde, TCDD tarafından oluşturulan mağduriyeti giderecek İBB’nin üst geçit projesi, aylardır onay bekliyor.
- 'Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Şube Müdürlüğü' kurulması teklifi; Ak Partili İBB Meclis üyeleri tarafından, "İstanbul Sözleşmesi başımıza dert oldu. Bu işin içinde LGBT var" gerekçesiyle reddedildi.
- Bakırköy’de hasarlı binaların yeniden yapımı için hazırlanan ve Bakırköy Belediye Meclisi’nde oy birliği ile kabul edilen Kentsel Dönüşüm planı, İBB Meclisi’nde Ak Parti’li üyelerin oylarıyla reddedildi.
- İstanbul Afet Koordinasyon Değerlendirme ve Pandemi Toplantısı’na, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu davet edilmedi?!
- AKP’li Pendik Belediyesi, İBB’nin sorumluluk alanındaki yola izinsiz olarak koyduğu mobo kabinini belediye ekipleri kaldırmak isteyince, yolu araçlarla kesti.
- Birinci derece deprem bölgesi olan Bahçelievler için, deprem komisyonu kurulması önergesi, İBB meclisinde Ak Parti’li meclis üyelerinin oylarıyla reddedildi.
- İBB’nin önceki Ak Parti yönetimi, Olimpiyat Oyunları Hazırlık ve Düzenleme Kurulu’na aktarması gereken 269 milyon lirayı ödemedi?!
Ak Parti yönetiminin 2016-2019 arasında ödemediği borç, İmamoğlu yönetimine kaldı.
- Kenter tiyatrosunun İBB tarafından satın alınıp Şehir Tiyatroları çatısı altında faaliyet göstermesine ilişkin teklif, komisyonda kabul edilmesine rağmen AKP Grubu tarafından İBB Meclisi’nde reddedildi.
- TÜRGEV, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun bazı vakıfların İBB’den aldığı yardımlara ilişkin konuşmalarına yönelik dava açtı.
- İBB’nin Kasımpaşa’da bulunan tarihi Divanhane Eski Karakol Binası’ndaki yıkımın durdurulması için Kültür Bakanlığı 2’Nolu Koruma Kurulu’na yaptığı başvuru reddedildi?!
İBB’nin tüm girişimlerine rağmen, Osmanlı mirası Kasımpaşa Divanhane Karakolu yıkıldı!
- Esenler Belediyesi, İBB’ye ait arsaların imar planlarını değiştirdi?!
Belediye hizmet alanı veya sosyal tesis alanı statüsünden çıkarılan arsalar, açık otopark alanına dönüştürüldü?!
Yapılan bu plan değişiklikler ile, İBB’nin Esenler ilçesine hizmet götürmesi engellenmiş oldu!
- İstanbul’a daha nitelikli bir itfaiye hizmeti sunmak için verilen ‘İtfaiye Müdürlüğü’ kurulması teklifi, İBB meclisinde Ak Parti Grubu tarafından reddedildi.
- İstanbul ve Paris arasında işbirliği protokolü raporu, devlet politikası olmamasına rağmen; "Fransa'nın Türkiye aleyhindeki tutumu" gerekçe gösterilerek, Ak Parti ve MHP Grubu tarafından reddedildi.
- Adalar Kaymakamlığı, İBB’nin Adalar için özel ürettirdiği çevre dostu 60 elektrikli aracın kullanımına izin vermemişti.
- İBB, İSKİ arazisi üzerine kurulan Kanal İstanbul’la ilgisi olmayan ama "Kanal İstanbul şantiyesi" diye lanse edilen yeri tahliye etti.
Bölgeye çok sayıda jandarma ve toma sevk edildi.
- İBB’nin önceki dönemde, Üsküdar, Taksim, Beşiktaş gibi merkezi yerlerde kiraya verdiği büfelerin ortalama kirasının 1779 TL olduğu ortaya çıktı.
AKP ve MHP Grubu, Meclis’te yeni büfe tahsisine dair teklifleri ise reddederek, ucuza kiralanan eski büfeleri korumaya devam etti.
- Bağcılar’da 11 yıldır İBB tarafından kurs merkezi olarak kullanılan İSMEK binası, AKP’li Bağcılar Belediyesi tarafından Diyanet İşleri Başkanlığı’na tahsis edildi.
- TÜRGEV’in sözleşmeleri fesheden İBB’ye açtığı davada mahkeme, kararı iptal etmişti.
Bunun üzerine İBB istinaf yoluna başvurmuştu.
Mahkeme İBB’nin istinaf talebinin reddine karar verdi, istinaf aşamasında yapılan yargılama giderlerini de davalı İBB’ye bıraktı.
- TÜGVA, Büyükada Vapur İskelesi’ni, mahkeme kararına rağmen boşaltmadı, tahliye ise engellendi.
Oysa tahliyenin önünde hiçbir hukuki engel yok.
Bunu yapan tüm kişi ve kurumlar hakkında hukuki süreç başlatıldı.
- AKP’li Ümraniye Belediyesi, İBB’nin yetkisinde olmasına rağmen kavşaklara elektronik denetleme sistemleri (EDS) kurarak trafik cezası kesecek.
- İBB’nin metrolar için gündeme getirip mücadele verdiği internet; bakanlığa bağlı Marmaray ve U harfi olan metrolara gelirken; İBB metroları için hala izin bekleniyor.
- İBB, okul öncesi eğitim döneminde olan 19 bin 592 çocuğun yaşadığı Kağıthane’de kreş yapmak için Kağıthane Belediyesi’nden yer göstermesi talebinde bulundu.
AKP’li Kağıthane Belediyesi, İBB’nin talebine 16 aydır yanıt vermedi.
- Yayımlanan Cumhurbaşkanı kararıyla; Marmara Denizi ve Adalar "Özel Çevre Koruma Alanı" ilan edildi.
Bu kararla; Adalar’da imar planı yapma ve onaylama yetkisi, İBB elinden alınarak bakanlığa geçmiş oldu.
- İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun 2 gün önce açtığı Bağcılar Meydanında Akp’li Bağcılar Belediyesi, İBB bayraklarını söküp kendi bayraklarını astırıp meydana gelen İBB araçlarının önünü kesti.
- İstanbul’da Halk Ekmek büfesi işletmecisi 59 yaşındaki gazi Rıfat Arslan, nisan ayından bu yana işlettiği büfeye AKP’li Üsküdar Belediyesi’nin elektrik bağlamadığını söyledi.
Daha önce başka Halk Ekmek büfelerine de böyle engeller çıkarılmıştı.
- Sayıştay, İBB tarafından ihtiyaç sahibi ailelerin 3-6 yaş arasındaki çocuklarına ücretsiz Halk Süt desteği verilmesini ve 0-4 yaşında çocuğu olan annelere tanıdığı ücretsiz ulaşım hakkını yine mevzuata aykırı buldu.
- İBB'nin 750 minibüs ve 250 dolmuşu taksiye dönüştürüşü, mahkeme kararıyla durduruldu.
İstanbul Taksiciler Odası, kararın durdurulması için mahkemeye başvurmuştu.
Mahkeme başvuruyu kabul edip kararı durdurdu.
- Haydar Ali Yıldız başkanlığındaki Beyoğlu Belediyesi ekipleri, ara arterlerdeki çöpleri İBB’ye bağlı İstiklal Caddesi’ne süpürüp kaçıyorlar.
- İstanbul’da Cumhur İttifakı’nın yönettiği 25 ilçede İBB’ye ait toplam 393 Halk Ekmek büfesi var.
Belediyeler bu büfelerin 149’una elektrik bağlanmasını engelliyor.
Büfe işletmecileri, piknik tüpüyle ısınmaya çalışıyor
- AKP'li Bayrampaşa Belediyesi, Recep Tayyip Erdoğan'ın 2003 yılında attan düştüğü parkı İBB’ye devretmiyor.
Parkın mülkiyetinin kendisine ait olduğunu belirten İBB, parka kreş ve mahalle evi gibi alanlar yapmak istiyor.
- İktidar güdümündeki UKOME; her alanda gelen zamlara karşın, İstanbul’daki toplu taşımaya en ufak zam yaptırmayarak; İETT, Metro ve Şehir Hatları’nı iflas ettirmeye çalışıyor.
- KİPTAŞ yeni yönetimi göreve geldiğinde; 177 milyon lirası bankalara kredi borcu olmak üzere, 1 milyar liranın üzerinde geçmiş dönemden borç vardı.
- İçişleri Bakanlığı; koridorlarda konuşulan ‘İBB’de bazı çalışanların terör örgütleriyle iltisaklı olduğu’ yönündeki iddialarla ilgili teftiş başlattı.
- İçişleri Bakanlığı, il tanıtım günleri düzenleme yetkisini İBB’den alarak valiliğe verdi.
- İBB’nin İnsani Su Hakkı olarak ücretsiz verdiği sudan Maliye Bakanlığı KDV almaya başladı.
- İBB Meclisi’nde çoğunluğu elinde bulunduran AKP Zeytinburnu’ndaki bir parkı plan değişikliği ile ortadan kaldırdı.
Parkın yarısı okul alanına diğer yarısı da dini tesis alanına katıldı.
- Güngören Belediyesi, İBB’nin yetkili olduğu arsaları, kendine tapulayarak ihaleyle satmaya çalıştı.
İBB’nin avukatları tarafından fark edilen ‘çökme girişimine’ mahkeme yürütmeye durdurma kararı verdi.
İhaleler yapılsaydı, Güngören Belediyesi, 25 milyon TL’lik para kazanacaktı.
- İBB’nin 300 yeni otobüs alımı için gerekli olan ve 14 aydır bekletilen kredi onayı, 2022 Cumhurbaşkanlığı yatırım programında yer almadı.
- İBB’nin hesaplarına haciz işlemi uygulatan firma ve sahibi hakkındaki haberin, kişilik hakları ihlali gerekçesiyle, İst. Anadolu 4. SCH’nin 14 Ocak 2022 tarih ve 2022/252 sayılı kararı ile silinmelerine ve arama motorlarından çıkartılmalarına hükmedildi.
- Ekrem İmamoğlu’nun, "Yuvamız İstanbul" projesi kapsamında; Arnavutköy’e yapmak istediği kreşe, mahkeme kararına rağmen Ak Parti grubu yine engel çıkardı.
Daha önce park alanına aldığı parseli, AKP Grubu bu kez de "Meydan Alanı’na" alarak, kreş yapımını engellemiş oldu.
- Ak Partili Üsküdar Belediyesi, Gazi Rıfat Aslan’ın işlettiği Halk Ekmek büfesinin önce elektriğini kesti.
Sonra etrafında kaldırımı söküp kazı çalışması başlattı.
- NTV kanalında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ait reklamlara izin verilmedi.
İBB, NTV’ye reklam vermek için Doğuş Grubu ile iletişime geçti.
Doğuş Grubu reklamların içeriğini gördükten sonra reklamları yayınlamaktan vazgeçti.
- İBB’nin belediye bünyesinde çalışacak 5.000 yeni taksi teklifi, UKOME’deki bakanlık temsilcilerinin oylarıyla 12. defa reddedildi.
- Türkiye Denizcilik İşletmeleri (TDİ), Kadir Topbaş’ın başkanlığı döneminde İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devrettiği iskeleleri geri almak için İmamoğlu döneminde harekete geçti.
- Ekrem İmamoğlu’nun duyurduğu İstanbul Vakfı’nın kız çocuklarına temassız işlemle yardım toplaması, İstanbul Valiliği tarafından engellendi; yasal işlem başlatıldı.
- Maltepe'de İBB adına tapuda tescili yapılması gereken 23.214 m2’lik arsayı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kendi adına tescil ettirdi.
İşlemin iptali için açılan davada mahkeme İBB’yi haklı buldu.
- İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun MOBESE kameraları ile izlenmesi skandalının araştırılması için mecliste verilen önerge, AKP ve MHP oylarıyla reddedildi.
- İBB Genel Sekreter Yardımcısı Mahir Polat, Botter Apartmanı’nın dış cephe restorasyonu sırasında teftişle karşılaştıklarını açıkladı.
"İstanbul’da böyle bir değerin cephesini yok olmaktan kurtaralım, bir şeyler yapalım diye uğraştığımız konu; teftişlik oldu" dedi.
- İBB’nin yeşil alana yapıldığı için yıkım kararı aldığı Zeytinburnu’ndaki Suudi şirkete ait kaçak satış ofisi, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından imar planı değiştirilerek yasal hale getirildi.
- Elektriğe % 288,
Mazota % 135,
Avrasya Tüneli’ne %127,
Doğalgaza %102 zam yapan AKP;
İSKİ’de su fiyatına "sıfır zam" dedi?!
- Vatandaşlar tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılması için İBB'ye bağışlanan ve yaklaşık 2 yıldır blokeli bulunan 6.2 milyon TL’lik bağış parası, kaymakamlığın kararıyla el konularak kamuya aktarıldı.
- İBB’nin inşaatına başladığı Mahmutbey-Esenyurt Metrosu’nun bir istasyonu Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’nin bahçesine denk geliyor.
Sağlık Bakanlığı istasyona izin vermek için, İBB’den 300 yataklı hastane yapıp hibe etmesini istiyor.
- İBB‘nin, milyonlarca ziyaretçiyi alabilecek hipodromu restore edip turizme kazandırmak için mülk sahibi Maliye Hazinesi’ne yaptığı başvuru; 2 yıldır cevapsız bekliyor?!
- Çekmeköy’deki bir dere yatağı, İSKİ’nin itirazına rağmen, İBB Meclisi’ndeki AKP ve MHP grubunun oylarıyla imara açıldı.
- AKP İSKİ’nin su tarife talebini reddederek, İstanbul’da yaşayan çiftçinin indirimli su kullanmasını da engellemiş oldu.
- İBB’nin 5.000 yeni taksi teklifi UKOME tarafından 13. kez reddedildi.
- Akaryakıttaki fahiş zamlara rağmen belediyelerin akaryakıtta KDV ve ÖTV indirim talepleri halen yanıt bulmadı.
Mevcut bilet fiyatları ile toplam gelir, sadece akaryakıt maliyetini bile karşılayamaz durumda.
- İBB Meclisi AKP Grubu, TÜGVA Genel Merkezi tarafından 2019 yılından beri işgal edildiği için İBB’nin hukuki süreç başlattığı yaklaşık 1000 metrekarelik İBB arazisinin, AKP’li Eyüpsultan Belediyesi’ne 10 yıllığına bedelsiz tahsisi için teklif sundu.
- Türkiye'nin tüm büyük şehirlerindeki UKOME’lerden toplu taşımaya zam kararı çıktı.
Son dönemdeki fahiş akaryakıt zamlarına karşın; İstanbul’da ulaşıma zam, iktidar temsilcileri tarafından engellendi.
- Galata Kulesi ve Taksim Gezi Parkı’nın ardından, Yerebatan Sarnıcı üzerindeki tarihi Talat Paşa Konağı’nın mülkiyet hakkı İBB’nin elinden alınarak Vakıflar Genel Müdürlüğü’ne devredildi.
- Sancaktepe Belediyesi; İBB’nin yaptığı çalışmaları halktan gizlemek için, bildiri panolarının önüne saksı içindeki çam ağaçları dizdi.
- İstanbul Valiliği, İBBelediyesi’nin Sultanahmet Meydanı’nda her yıl gerçekleştirdiği ramazan ayı etkinliklerine bu yıl izin vermedi.
- Türkiye'nin tüm büyük şehirlerinde, Ulaştırma Bakanlığı bünyesindeki tüm hatlarda enerjiye gelen fahiş artışlar sonrası zam yapıldı.
Sadece İstanbul’da ulaşıma zam, iktidar temsilcileri tarafından bir kaç kez reddedildi.
Cüneyt Şaşmaz

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.