Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Prof. Dr. Erkan SEVİNÇ

Siyah Beyaz

Ayrıcalıklı bir geceydi. Beşiktaş’ı sevenlerin, Beşiktaş’a gönül verenlerin gecesi.. Geceye katılanlar bir kez daha Beşiktaşlı olmanın farkını yaşadılar. Gecenin yıldızıydı. Hani meşhur şarkısı stadlarda değiştirerek söylenilen sanatçı.

“Off..offf..Yeter artık Beşiktaşım..Off..off..Her maçına geliyoruz..Off..off..Yenilsen de geliyoruz yensen de geliyoruz…Off..off..Ölümüne seviyoruz”

Bugünlerde sahne kıyafetleriyle gündem olan Gülşen 1976 İstanbul doğumlu.İlk,orta ,lise öğrenimini tamamladıktan sonra İTÜ Türk Müziği Bölümü’ne giriyor. İlk albümünü 1996 yılında çıkaran sanatçı bir yıl sonra Türk Pop Müziği’nde “En iyi kadın vokal ödülü”nün de sahibi oluyor. Biz onu “Pijamalı Kız”klibiyle tanıdık. Çeşitli barlarda sahne aldıktan sonra müzisyen Özkan Turgay ile tanışması yaşamındaki önemli dönüm noktalarından. Tam ilk albümünün meyvelerini toplamaya başlıyordu ki aşık oldu,evlendi,müzik dünyasından elini eteğini çekti.3 yıl sürdü bu evlilik. Gülşen, Murat Varol'dan şiddetli geçimsizlik sebebiyle boşandı.Eşinden şiddet gördüğüne dair iddiaları boşandıktan sonra verdiği bir röportajda yalanlayarak "O beni değil, ben onu dövdüm. Çünkü karatede kara kuşak sahibiyim." sözlerini söyledi. Beraberlik noktalanınca tekrar döndü müziğe. Bu kez Prestij Müzik’teydi. “Erkeksen”albümü yer aldı müzik marketlerde. Tam yine zirveye çıkıyordu ki Prestij çöktü, Gülşen de ortada kaldı. Yine üç sene müziğe ara. Ve nihayet “Off..Off”ile muhteşem dönüş. Bu şarkıyı Nazan Öncel verdi ona. Bu şarkıyla hem Altın Kelebek hem de Kral TV Video Müzik Ödülü kazandı. MÜ-YAP sertifikalı Yurtta Aşk Cihanda Aşk albümünden sonra satış başarılarını sürdürerek Beni Durdursan mı? albümüyle Türkiye'de yılın en çok satanı oldu, bunu yılın en çok satan ikinci albümü olan Bangır Bangır takip etti. "Yurtta Aşk Cihanda Aşk", "Bi' An Gel", "Yeni Biri", "Sözde Ayrılık", "Yatcaz Kalkcaz Ordayım", "Kardan Adam", "İltimas", "Bangır Bangır" ve "Bir İhtimal Biliyorum”şarkıları listelerde aylarca kaldı. Çoğu şarkısının sözleri ve bestesi kendisine aittir.

2016 da Ozan Çolakoğlu ile evlenen Gülşen sık sık imaj değiştirmeye zaten o yıllardan meraklıydı. Neden seksi müzikte kullandığını söyleyenlere cevabı var Gülşen’in..”Bir kadının seksi olması için dekolteye ihtiyacı yok ki. İlk klibimdeki pijamalı halimle de çok seksiydim. Yaptığım herşeyin takip edilmesi aslında çok hoş bir şey.”

Ahmet Tulgar onun için “Gülşen bir taktisyen değil stratejisyendir ve hedefi cinselliğin sıfır noktasıdır. Kadın, orada cinselliğini erkeğin elinden kurtarıp, eril kurumsal genel ahlâk ideolojilerinden arındırıp, biyolojinin işlevsel özgürlüğünün ve estetiğinin zemininde yeniden üretebilir artık. Madonna’nın Material Girl şarkısında tarif ettiği kızlardan değildir Gülşen. En azından sahnedeyken, sahneye çıkarken bu değildir. Onun materyalliği ve materyalistliği doğrudan insan biyolojisi ve anatomisi ve de bunlardan kaynaklı bedensel işlevlerin evrimsel oluşum orantı ve mantığının insani bakışta, seyirde kazandığı estetik değerdir”diyor.

Kendisini zeki, eğlenceli, güvenilir biri olarak tanımlayan sanatçı fanatik Beşiktaş’lı. Sosyal sorumluluk projelerine duyduğu hassasiyetle de tanınan sanatçı, UNICEF'in Stars of İstanbul eğitim projesi için 2011 yılında 'En Parlak Yıldız' isimli bir şarkı yazdı ve seslendirdi. Gülşen, 2012 yılında Roman müziğini Amerika'da icra eden gruplardan The New York Gypsy All-Stars ile Amerika'da 5 ayrı şehirde 8 gün süren turneye çıktı. Boston, New York, Washington, Chicago ve New Jersey'i kapsayan turne boyunca sanatçı Amerikalı Türklerden ilgi gördü.

Beşiktaş gibi Gülşen de bugün sahne şovları nedeniyle ya yerlere vuruluyor ya da göklere çıkarılıyor. Gri yok yani..

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
SON YAZILAR