Sözcü TV’ye geçen İsmail Saymaz Halk TV'yi topa tuttu

Sözcü TV’ye geçen İsmail Saymaz Halk TV'yi topa tuttu

Halk TV’den ayrılarak Sözcü TV’ye geçen gazeteci İsmail Saymaz, “Bağımsız, bağlantısız bir işverenin sahibi olduğu medyada çalışmanın önemini anladım” dedi.

2021 yılı Ağustos ayında Sözcü'den ayrılarak Halk TV'ye transfer olan İsmail Saymaz, Sözcü Gazetesi'ne geri döndü.

Halk TV yönetimi Saymaz’ın ‘sözleşmesi olmasına rağmen etik olmayan bir yöntemle’ kanaldan ayrıldığını savundu.
Halk TV'nin sahibi Cafer Mahiroğlu da Twitter'da paylaştığı "Mücadele; süreklilik ister, omurga ister, ülkeye ve halkına bağlılık ister. Halk, baskıyı görünce alanı terk edenleri değil; ülkesi uğruna savaşanları bağrına basar" sözleriyle İsmail Saymaz'ı eleştirdi.

Dün akşam Sözcü TV’de Fatih Portakal’ın sunduğu ana haber programına katılan İsmail Saymaz isim vermeden Halk TV patronu Cafer Mahiroğlu’na göndermede bulundu:

“Ben 20 ay önce buradan ayrılmıştım. O zaman belli tercihlerin sonucunda ayrılmıştım. 20 aylık süreçte burada olmanın daha da anlamlı ve değerli olduğunu fark ettim. Özellikle bağımsız, bağlantısız bir işverenin, gazetecilikte aileden yetişmiş bir işverenin sahibi olduğu medya grubunda herhangi bir çıkar odağının baskısı altında kalmadan ve ona göğsünü gererek yayıncılık yapabilme çabasının içerisinde olmayı çok istiyordum ve bu fırsat ikinci kez ayağıma geldi.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler