TBMM'de Can Atalay Oturumunda Kavga Çıktı, Ahmet Şık ve Alpay Özalan'a Kınama Cezası Verildi.

TBMM'de Can Atalay Oturumunda Kavga Çıktı, Ahmet Şık ve Alpay Özalan'a Kınama Cezası Verildi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM), Gezi Parkı davasından hapis yatan ve milletvekilliği düşürülen Can Atalay için Meclis Başkanı Numan Kurtulmuş'un çağrısıyla toplandı.

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık'ın konuşması sonrası Meclis'te kavga çıktı. Şık ve onu yumruklayan AKP İzmir Milletvekili Alpay Özalan'a kınama cezası verildi.

600 üyeli Meclis'te toplantı yeter sayısı olan 200'e ulaşıldı. Özel oturumu yöneten Adalet ve Kalkınma Partisi'nden (AKP) TBMM Başkan Vekili Bekir Bozdağ, Ahmet Şık'a söz verdi.

Şık AKP sıralarına bakarak "Sizde hiç utanma yok. Zerre miktar utanmanız yok. Haysiyetiniz yok" dedi. Bunun üzerine AKP’liler kürsüye yürüdü.

AKP Grup Başkanı Abdullah Güler, Şık'a "Kes sesini" diye seslendi. Şık, kendisine gelen tepkilere '"Sensin şerefsiz" diye yanıt verdi.

Daha sonra kürsüden konuşmasına devam eden Şık, AKP sıralarına bakarak "Hepinizin toplamının bu memlekete Atalay kadar hayrı dokunsa ömür boyu şükür namazı kılacak insanlarsınız. Bu ülkenin en büyük terör örgütü bu sıralarda oturanlardır" dedi.

Kaynak: BBC News Türkçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler