Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu kimdir?

Tokat Belediye Başkanı Mehmet Kemal Yazıcıoğlu kimdir?

Türkiye “süper vali” olarak ünlenen merhum Recep Yazıcıoğlu’nun MHP’den Tokat Belediye Başkanı seçilen oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu’nu konuşuyor. Peki Mehmet Kemal Yazıcıoğlu kimdir?

Tokat'ta 31 Mart Mahalli İdareler Genel Seçimleri'ni kazanıp belediye başkanı seçilen Mehmet Kemal Yazıcıoğlu mazbatasını alarak göreve başladı. Peki Mehmet Kemal Yazıcıoğlu kimdir?

Süper vali olarak özellikle görev yaptığı yerlerde vatandaşların gönlüne taht kuran merhum Recep Yazıcıoğlu'nun oğlu Mehmet Kemal Yazıcıoğlu 31 Mart yerel seçimlerinde MHP'den Tokat belediye başkanı seçildi. Türkiye tarihine unutulmaz devlet yöneticileri arasında yer alan Recep Yazıcıoğlu benimsediği yönetim anlayışı halk ve devletin iç içe olduğu yerinden yönetim sistemi ile unutulmaz siyasetçi ölümün üzerinden 21 yıl geçmesine rağmen hala konuşulmaktadır.

Recep Yazıcıoğlu Eski Tokat, Aydın, Erzincan ve Denizli valisi. Kişiliği, görev yaptığı bölgelerde halka olan yakınlığı, fikirleri ve görüşleri nedeniyle kamuoyunda Süper Vali olarak anılmıştır.

Mehmet Kemal Yazıcıoğlu'nun da bu kadar konuşulmasındaki nedenlerden biri babası Recep Yazıcıoğlu. Başarılı bir kariyere sahip olan Recep Yazıcıoğlu gibi Mehmet Kemal Yazıcıoğlu da oldukça merak ediliyor.

Mehmet Kemal Yazıcıoğlu, 1982 yılında doğdu. Bilkent Üniversitesi ve Anadolu Üniversitesi'nde eğitim aldı. İş insanı olarak faaliyet gösteren Yazıcıoğlu, 2024 yerel seçimlerinde MHP'den Tokat Belediye Başkan adayı oldu. Yazıcıoğlu, evli ve 1 çocuk babasıdır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler