Gazim ne diyor?

Gazim ne diyor?

Torba yasaya vazife malulü sayılamayan gaziler girecek mi ?

TÜRKİYE CUMHURİYETİ CUMHURBAŞKANI
SAYIN RECEP TAYYİP ERDOĞAN
MİLLİ SAVUNMA BAKANI HULİSİ AKAR
ÇALIŞMA VE SOSYAL GÜVENLİK BAKANI VEDAT BİLGİN
AİLE VE SOSYAL HİZMETLER BAKANI DERYA YANIK
PLAN VE BÜTÇE KOMİSYON BAŞKANI CEVDET YILMAZ

Askerlik görevini yerine getirirken 3713 terörle mücadele sırasında görevi başında yurt içinde veya yurt dışında yaralanarak 1053 nizamname cetvelinde uzuv kaybı, his kaybı, sinir kaybı, kalıcı sekel ve hareket kısıtlılığı olduğu halde gazilik hakkını alamayan,hepsi 30 ila 60 yaş arasında olan bu yaralı vatansever, bayraksever 1999 Yılında işkanunda yer alan 30. madde gereğince Kamuda işe girme hakkı ile eski hükümlü yerine işçi pozisyonunda 2012 yılında Başbakan Recep Tayyip ERDOĞAN'ın talimatı ile bir değişiklik yapılarak istihdam edilmeye başlandı. O günden sonra hiç bir hak malesef verilmedi.Tabi herkes bu haktan faydalanamadı tahmini 700 yada bin kişi faydalanabildi.

8 yıldan buyana derneklerimizin büyük çabaları ile dağda pkk ile mücadeleden sonra sivil hayatta bürokrasi ile mücadele eden mecliste anlatılmayan vekil kalmayan çalınmadık kapı kalmayan başkanlarımız sayesinde Defalarca mecliste konuşmalar yapılsada, gazetelerde manşetler atılsada,yine mecliste önergeler verilsede, torba yasa için çalışmalar yapılıp komisyondan geçsede malesefki malesef hiç bir gelişme olmadı.

Sanki bu yaralanan Asker, Polis; Korucu, Sivil vatandaş ve sivil memur bu ülkenin evladı değilmiş gibi dışlandı.Hükümet ve meclis dışlayınca vatandaşda her alanda dışladı ve rahatsız oldu.Çalıştıkları kurum ve kuruluşlarda çalışanlar, Gazilerimizi ve Şehit ailelerini istemediği gibi akla hayale gelmeyecek mobingler uyguladı halende uygulamaya devam ediyor.

Onurlarını kaybeden, gururları ayaklar altında çiğnenen, sağlık problemleri yaşayan gazilerimiz ve şehit yakınlarımız kronikleşmiş düzelemeyecek bir hastalığın pençesinde kıvrınıp durmakta.

Vazife malulu olamayan gazilerimiz, bürokrasinin nekadar zor ve aşılması güç bir engel olduğunu yaşayarak gördü. Elbetteki meclisten hukuk ve teknik açıdan çıkmayacağını hepimiz biliyoruz. fakat k.h.k. veya bir düzenleme yapılarak 1053 nizamnameye ilave yada ek yapılarak 7ci derecede değerlendirilmesini bir sefere mahsus yüzdeliğe bakmadan, derece sormadan 15 Temmuz gazilerine sunulan 675 k.h.k'nın 14 meddesindeki gibi yarasına ve derecesine bakılmaksızın bir madalya ile onurlandırılıp vazife malulu olmak için, vazife malulu olamayan gazilerimiz çalışmalarında, sunumlarında, dosyalarında defalarca dile getirdiler.

Vücudlarında şarapnel parçaları çıkarılamayan kurşunlar var,bu yüzden ağrı çekip emara giremeyen tespit dahi yaptıramayan, tespit edilemediği için derman bulamayan, ağrılarla yaşamaya mahkum ağır metaller ve antimon yüzünden her geçen gün zehirlenen, kan bile veremeyen gazilerimizden neden derece isteniyor?.

1053 nizannemeye bir madde eklemek neden bu kadar zor?,ve ya 7ci dereceyi bir seferliğine ilave ederek haklarına kavuşması Türkiye Cumhuriyeti Devletinin yüceliğine hiç yakışıyor mu? Kimler yakıştırıyor?

Sınırdışı operasyonda üstelikte kuzey Irak’ta suriyede,libyada operasyonda PKK, DEAŞ, JPG, tarafından ve ya düşman silahı ile yaralanmış 2330 nakdi tazminat alınmış dosyalar milli savunma bakanlığında arşivlenmiş T.S.K. göre gazi S.G.K. göre Gazi değil?
Askerlik sebep ve tesiri ile yaralandıklarını her platformda ispatlamışlar. Ama ilk raporlarında askerliğe elverişlidir diye düzenledikleri için haklar gasp ediliyor.Ne yazıktırki SGK mahkemeden büyük bir kurummudur ki hakkını mahkeme kararı ile kazandığı halde mahkeme kararını uygulamayor.S.G.K.kendini ne sanıyor?6ay içinde rapor aldığı halde yine yeniden rapor istiyor?kanunlara göre bir rapor 1 yıl geçerli değilmi?SGK için her gün yeni rapor almakda nereden çıktı?

Vucudları yaralı gazilerimiz rahatsızlıkları İçin hastaneye sevk alamıyor. Bunu yalnız bir kere Askerlik şubesinden askeri hastanelere veya yetkili hastanelerdeki sağlık kuruluna gönderiyorlar. Tedavisi olmayan rahatsızlıkları var. Ama kimse sahip çıkmıyor. Kendi imkanlarıyla da tedavi olamıyor. Birçoğu hala işsiz. Malul olmadığı İçin
yaralı ama gururlu bu kahramanlar bulundukları ortamlarda başlarına geleni anlatınca -olur mu öyle şey sen vurulduysan Gazi olmalısın yalan söylüyorsun muamelesi görüyor Bu çok acıtıcı.Demekki insan vurulunca ölmüyormuş, görülen muamele karşısında ölmek isteyipte ölememek ne acı bir durum, kaç kişi bu durumu yaşadı acaba? Meclisteki vekillerin kaçtane evladı bu durumla karşılaştı acaba?


-Madalya bizim de hakkımız!
-Malul olmayı biz de hak ediyoruz.
-Gazilik santimle ölçülmez.

-Vücud bütünlüğü hem psikolojik olarak hem de fonksiyon kaybı olarak bozulmuş durumdalar.
-Heyete girdiklerinde “Komando olamaz”yazıp başlarından savıyorlar.bu kadarmı ucuz ve basit bu yaralı kahramanlar ?
-PKK kurşunu öldüremedi ama devletimmizin sahip çıkmıyor olması her gün öldürüyor!

-Gönüllerin Gazisi olmak istemiyorlar...
-Öldüklerinde al bayrağa sarılmak istiyorlar...
-Madalyalarını göğsünde onurla taşımak istiyorlar...
-Söz verenlerin sözünü tutmasını istiyorlar...

CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞANIN TALİMATI İLE vazife malulu olamayanların bir anönce çalışmaları bitirilip KHK ile yada 1053 nizamnameye 7ci derece veya ek bir madde ile 2023 seçimleri öncesi meclis kapanmadan, plan ve bütçe görüşmelerine gelmiyorsa torba yasaya girmiyorsa torba yasadan hemen sonra K.H.K. ile

1-Ateşli silah yaralanması
2-Anti tank yada mayın patlaması
3-Elyapımı patlayıcı ile yaralanma (E.Y.P)
4-Uçurumdan yuvarlanma
5-Yıldırım çarpması
6-Çığdüşmesi

sebeblerinden dolayı vazife malulu haklarının verilmesini arz ve reca ediyorlar.

Yazmaya devam edeceğim doğru yerdesiniz doğru adrestesiniz beni izlemeye beni takip etmeye devam edin.

MUSTAFA GAZİM

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
15 Yorum