TRAVMA GÜNLERİ…

Sevgili dostlarım ve okuyucularım hepinize iyi günler dilerim.

Yazının başlığı travma ile başlıyor hakikaten dünyada ve ülkemizdeki gelişmeler normal yaşantı ve sosyal hayat içinde olanlar için adeta travma niteliğinde.

Markete, bakkala gidiyorsun günlük değişen fiyat etiketlerinden moralin çöküyor.

Benzinciye gidiyorsun depoyu doldururken elin ayağın titriyor, tüpçüden tüp siparişi verdiğinde devamlı değişen fiyat politikasından bunalıyorsun.

Moskova’yı arıyorum aynı, Berlin’i , Paris’İ arıyorum hep aynı sıkıntı oralarda var ama bizi etkilediği gibi etkilemiyor.

Dünyada dengeler ekonomik, askeri ve siyasi değişiyor.

Bu değişim büyük çalkantı, felaketler ve dünya toplumu üstünde büyük travma ile mi olacak, yoksa daha sakin bir geçiş süreci ile olacak hep beraber yaşayarak göreceğiz.

Bu konuda RUSYA FEDERASYONU DEVLETİNİ izleyin özellikle Ukrayna askeri operasyonunu yaşadığımız bugünlerde değerli başkanı sayın VİLADİMİR V.PUTİN izleyin AVRUPA BİRLİĞİ ile yeni alınan ekonomik yaptırımlara karşı uyguladığı denge politikaları ile dünya ekonomisinde ve para birimleri üstünde oluşabilecek yeni düzenlemelerin piyasalarda etkisi çok değişik yönde olacaktır.

Bu etkiler olumlu yönde TÜRKİYE CUMHURİYETİNİ etkileyebilir.

Eğer AVRASYA bölgesinde oluşan bu yeni trendi ülkemiz temelden yakalarsa bugün bulunduğumuz bu TRAVMA durumundan çok çabuk şekilde çıkabiliriz.

Bu hafta başka bir konu ile devam edeceğim, AK Parti yöneticilerinden sayın ETHEM SANCAK beyin kamuoyuna basın vasıtası ile bir çıkışına, neydi bu?

Bizi ABD(AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ) iktidar yaptı dedi ve AK parti kendisini disiplin kuruluna sevk etti.

Tabi biz hayatın içinden geliyoruz, mezuniyetimiz HAYAT ÜNİVERSİTESİ bölüm IZDIRAP fakültesi..

Sayın SANCAK Siirt ilimiz kökenli bir yurttaşımız, ben eski İstanbul çocuğuyum SİİRT halkını İstanbul’da çok iyi bilir tanırım.

Asker, politikacı, yer altı dünyası, gazinocusu, işadamı, bürokratını tanırım bilirim.

Sayın SANCAK daha ilk 2017 yılında bazı HİT açıklamaları ile sinyal veriyordu.

İlk açıklaması, bir hadisenin ASLI varsa onun KOPYASI ile iş göremezsiniz.

Bu açıklaması TÜRKİYE içindeki dengelereydi, onları uyarıyordu.

İkinci açıklaması sanırım 2018 yılıydı, Bir Müslüman ARAP çocuğu Elli BATILI TÜRK çocuğuna bedeldir.

Bu mesajı sanırım ALMANYA devletineydi bir kredi konusunda ALMANYA olumlu cevap vermeyince onun kızgınlığı ile söylenmiş bir sözdü.

Üçüncüsü bu hafta söylediği ABD bizi iktidar yaptı, oda kendi partisine ve kamuoyuna mesajdı.

ABD devleti ile artık ilişkilerimiz eskisi gibi değil, yol haritasını değiştiriyoruz artık ABD ile ilişkilerimiz sıcak olmaz şimdiden bilin.

Ülkemizde ALMANYA gibi yapılacak işleri BİR BİLENE konunun içinden gelene bu konuda çocukluktan yetişmiş insanımıza yaptırsanız, bila bedel yapar yaparsa hem uluslararası alanda hem içerde işini başarı ile götürür.

Savunma Sanayi temelden gelen insan kaynağı işidir, sivil olarak KIŞ tatbikatında YAZ tatbikatında Çadırlı ordugahta

o tankın çamura saplanışını, palet atışını, atış testlerini göreceksin bileceksin.

Türk Tank geliştirme projesini bileceksin 1980 li yılların başında başlayan tüm konuları ALMAN,AMERİKAN,TÜRKİYE çalışmalarını bileceksin.

Bu projelerdeki ölümlü kalımlı hadiseleri bileceksin yani bu savunma sanayi hadiselerini temelden bileceksin.

Batı başarılı oluyor,V-12 motoru ve güç kaynağı nasıl ve nerelerde üretilir, tank dizaynında motor ve güç kaynağı ile tank kasasının ve atış sistemlerinin uygunluğu birbiri ile uyumlu olması çok önemlidir.

Batı dünyasının ürettiği V-12 motorunun dizaynı ile Sovyet V-12 motorlarının dizaynı ve çalışma prensipleri Batı dünyasının ürettikleri ile farklıdır.

Milli üretilecek ALTAY TANKIMIZIN durumu ne olacak konun takipçisiyiz.

2017 yılında Rothschild ailesine Rusya federasyonu kapıları yapılan anlaşmalar ile ticari olarak açıldı.

Aynı yıl Rusya büyük Mason Locası dünyadaki MALTA ŞÖVALYELERİ ile anlaşmalar imzaladı ve tüm bu yapılanları Rusya Federasyonu Devleti maddi manevi destekledi.

Ticaretin yön almasında bu anlaşmalar çok önemlidir dünyadaki yol haritaları için.

Geçtiğimiz hafta İŞİN ASLI programında sayın EMİN GÜRSES, ERGENEKON davası bitmiştir FETÖ kumpası ortaya çıkmıştır, ERGENEKON diye bir örgüt yoktur dedi, hafif tebessüm ettim.

1951 yılında NATO paktının Stay Beheind (GERİDE KALANLAR) yapılanması kurulurken FETTULLAH GÜLEN kaç yaşındaydı ve onun kanat yöneticileri kaç yaşındaydı.

Türkiye’de gerçek bir ERGENEKON örgütü tasfiyesi olmadığı düşüncesindeyim aslında örgüt içindeki FETÖ ve diğerlerinin savaşından gerçek ERGENEKON kendini çok güzel kamufle etti.

Sayın GÜRSES hocamıza bu konuda geniş bir birifing vermek lazım, bu ülkenin vatanseveri hala vardır, en kritik zamanlarda BEYOĞLUNUN göbeğinde en kozmik bilgileri sahibine ulaştırmışlardır, Emin hoca bir daha soruyorum EMİNMİSİN…?

SAYGILARIMLA,

ALP TUFAN.

Önceki ve Sonraki Yazılar
YAZIYA YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.