Trump: İranlı Protestoculara Ve Kürtlere Çok Sayıda Silah Gönderdik

Trump: İranlı Protestoculara Ve Kürtlere Çok Sayıda Silah Gönderdik

ABD Başkanı Trump'tan çarpıcı bir itiraf geldi. Trump, "İranlı protestoculara çok sayıda silah gönderdik. Sanırım Kürtler onları ellerinde tuttular." dedi

ABD Başkanı Trump, "İranlı protestoculara çok sayıda silah gönderdik. Sanırım Kürtler onları ellerinde tuttular." itirafında bulundu.

TRUMP'TAN İRAN İTİRAFI

ABD Başkanı Donald Trump, bölgedeki dengeleri sarsacak dikkat çekici açıklamalarda bulundu. Trump, ABD’nin İran’daki protestoculara ve bölgedeki Kürt gruplara yüklü miktarda silah yardımı yaptığını itiraf etti. İranlı muhaliflerin silahlandırıldığını belirten Trump, bu hamleyle bölgedeki baskıcı yönetime karşı direnişi desteklediklerini ima etti.

"İRANLI PROTESTOCULARA GÖNDERDİĞİMİZ SİLAHLARI KÜRTLER ELLERİNDE TUTTU"

Kürt gruplara yapılan yardımlara da değinen Trump, gönderilen silahların ulaştığını ve Kürtlerin bu mühimmatı ellerinde tuttuğunu söyledi. "Sanırım Kürtler onları ellerinde tuttular" ifadesini kullanan Trump’ın bu sözleri, Washington’ın Orta Doğu’daki askeri ve lojistik stratejilerine dair yeni bir tartışma başlattı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler