Trump ve ailesine kötü haber: Dolandırıcılık davası açıldı

Trump ve ailesine kötü haber: Dolandırıcılık davası açıldı

Eski ABD Başkanı Donald Trump ve 3 çocuğu Donald Trump Jr, Ivanka Trump ve Eric Trump hakkında Trump Organization'da dolandırıcılık yaptıklarına ilişkin dava açıldı.

Eski ABD Başkanı Donald Trump, hakkında mülklerinin değerleri konusunda açılan soruşturma çerçevesinde yeni bir gelişme yaşandı.

Trump Organization'da 10 yıldan uzun süredir dolandırıcılık yaptığı iddia edilen Trump ve çocukları hakkında dava açıldı. Trump Organization'ın 2011 ile 2021 yılları arasında sayısız dolandırıcılık suçuna karıştığı davada yer alırken, Trump'ın 200'den fazla "yanlış ve yanıltıcı değerleme" yaptığı da öne sürülüyor.

Mahkemeden Trump ve çocuklarının New York iş dünyasında çalışan veya yönetici olarak görev yapmasının yasaklanmasını talep eden New York Başsavcısı Letitia James, "Donald Trump, Trump Organization'daki çocuklarının ve üst düzey yöneticilerinin yardımıyla, kendisini haksız yere zenginleştirmek ve sistemi aldatmak için net değerini milyarlarca dolar şişirdi" dedi. Trump'ın avukatı Alina Habba tarafından yapılan açıklamada, "Bugünkü dosyalar ne gerçeklere ne de yasalara odaklanıyor. Daha ziyade, başsavcının siyasi gündemini ilerletmeye devam ediyor" ifadeleri kullanıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler
Dünya