Türk Futbolunda Yeni Kural: Artık O Futbolcular Yerli Sayılacak!

Türk Futbolunda Yeni Kural: Artık O Futbolcular Yerli Sayılacak!

Türk futbolunda yeni dönem başlıyor. AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Kürşad Zorlu, Türk devletleri futbolcularının karşılıklı olarak yabancı sayılmayacağını duyurdu.

Türk futbolunda yabancı oyuncu kuralına, dikkat çeken bir revizyon geldi.

Buna göre artık Türk devletleri futbolcuları, yabancı sayılmayacak...

Konuya ilişkin AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Türk Devletleri ile İlişkiler Başkanı Kürşad Zorlu'dan açıklama geldi.

TÜRK DEVLETLERİ FUTBOLCULARI YERLİ STATÜSÜNDE SAYILACAK

Zorlu, 29-30 Ekim'de Ankara'da düzenlenecek Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 13'üncü Liderler Zirvesi öncesinde, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi.

Kürşad Zorlu, ortak alınan kararla Türk devletleri futbolcularının karşılıklı olarak yerli statüde sayılacağını söyledi.

"TÜRK DÜNYASINDA FUTBOL EKOSİSTEMİ OLUŞTURACAKLAR"

Türk devletlerinin geçen hafta Türkiye Futbol Federasyonu'nun ev sahipliğinde bir zirve gerçekleştirdiğini belirten Zorlu, "Bu zirveyle birlikte Türk devletlerimizde futbolcularımız karşılıklı olarak artık yabancı değil, yerli statüsünde sayılacaklar. Türk dünyasında bir futbol ekosistemi oluşturacaklar. Büyük yeteneklerimizi karşılıklı olarak ülkelerimize kazandıracağız." dedi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler