Türk Yahudi Toplumu'ndan 'Nazi selamı' açıklaması

Türk Yahudi Toplumu'ndan 'Nazi selamı' açıklaması

Türk Yahudi Toplumu, Üsküdar Amerikan Lisesi futbol takımı oyuncularının, Ulus Özel Musevi Lisesi oyuncularına karşı yaptığı 'Nazi selamı' hakkında açıklama yaptı.

İstanbul'da "Üsküdar Amerikan Lisesi" ile "Ulus Özel Musevi Lisesi" futbol takımlarının karşı karşıya geldiği futbol mücadelesi sırasında Üsküdar Amerikan Lisesi oyuncularının gol sevinci yaşarken toplu ''Nazi selamı' verdiği sosyal medyada gündem oldu. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü, olay hakkında soruşturma başlatırken, Türk Yahudi Toplumu'ndan durumun kınandığı bir açıklama yayımlandı.

"Hepimizi derinden üzen ve düşünmeye mecbur eden bu olayları yakinen takip etmekteyiz" denilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Son Günlerde Bazı Okullarda Yaşanan Olaylar Hakkında Duyuru: Son günlerde bazı okullarımızda, Yahudi inancına mensup öğrencilere karşı tarihin en büyük soykırımı "Holokost"u ve onu gerçekleştirenleri överek yapılan nefret eylemi/söylemi içeren kabul edilemez hareketler ve sözler, gençliğimizin tarihi olaylar hakkında eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi hususunun ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne sermiştir. Hepimizi derinden üzen ve düşünmeye mecbur eden bu olayları yakinen takip etmekteyiz. Ülkemizin geleceği olan gençlerimizin her türlü "Nefret söylem ve eylem" karanlığına düşmelerini engellemek için Milli Eğitim Bakanlığı'mızın önderliğinde, tüm eğitim kurumlarımızı ve velilerimizi gereken tedbirleri ivedilikle almaya davet ediyoruz. Ayrımcılık, ötekileştirme ve nefrete karşı verilecek eğitime her anlamda katkıda bulunmaya hazır olduğumuzu kamuoyuna saygılarımızla bildiririz."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler