Türkiye büyük bir tehditle karşı karşıya mı? Abdurrahman Dilipak'tan çarpıcı analiz

Türkiye büyük bir tehditle karşı karşıya mı? Abdurrahman Dilipak'tan çarpıcı analiz

Yahudi bir din adamının Taksim Camii Konferans salonunda seminerde konuşmacı olması Dilipak'ı neden rahatsız etti? Dilipak'ın ''dindar'' bir yahudi din adamıyla ne alıp veremediği var?

Kim bu CHABAD? Şok İDDİALAR! Milli Güvenliğimiz tehtid altında mı? Hahambaşılık hedef te mi? Derin ilişkiler ağının görünmeyen karanlık perdesi aralanıyor! Bu röportajı Okuyun! Okutun! Şok olacaksınız!
27 Ağustos Pazar günü kısa adı (KADİT) olan “Karşılaştırmalı Dinler Tarihi Okulu” ve “Taksim Camii Vakfı”nın ortak organizasyonuyla, Taksim Camii'nde Prof. Dr. NUH Arslantaş ve Yahudi Rabi Mendy Chitrik'in konuşmacı olarak katılacağı bir seminer organize edildiği duyurusu yapılmıştı.
Ancak ne olduysa bu seminer iptal edildi.
Kamuoyu böyle bir seminerin planlandığını ise yazarımız Abdurrahman Dilipak'ın seminerin iptal edilmesine dair teşekkür ettiği X paylaşımdan sonra haberdar oldu.

Seminer neden iptal edilmişti?
Ve Dilipak seminerin iptalini neden sevinçle karşılamıştı?

HABERVAKTİ SORDU, DİLİPAK CEVAPLADI

Seminerde adı geçen konuşmacılardan Prof. Dr. Nuh Arslantaş Hoca, Türkiye'de yahudilik üzerine otorite isimlerden biri. Taksim Camii konferans salonunda yapacağı konuşmadan kimse rahatsız olmaz, olamazdı. Ancak seminerin diğer konuşmacısı Mendy Chitrik isminde bir yahudi din adamıydı. Ve Prof. Arslantaş, Mendy Chitrik'i ''dindar bir yahudi'' olarak tanımlıyordu.
Peki Dilipak'ın ''dindar'' bir yahudi din adamıyla ne alıp veremediği olurdu ki?

Mendy Chitrik'e şöyle bir baktığımızda ise karşımıza tartışmalı bir isim çıkıyordu.
Mendy Chitrik, Türk Yahudi Toplumunun kendilerinin varlığından rahatsızlık duyduğu yönünde iddiaların olduğu CHABAD adlı bir oluşumun başkanıydı! Peki kimdi bu CHABAD ne iş yapardı?

CHABAD NASIL BİR OLUŞUM? AMAÇLARI NE?

6 Şubat depremlerinde Antakya Sinagogundan kadim parşomenleri yetkili makamların bilgisi olmadan İsrail'e götürdükleri ve daha sonra kamuoyu baskısıyla tekrar geri iade ettiklerine yönelik iddialar vardı.
Üstüne üstlük Mendy Chitrik parşomenleri sinagogtan alırken video görüntüsünü kendi twitter sayfasından paylaşmıştı. CHABAD'ın Kıbrıs'ta ki faaliyetleriyle bir takım tepkileri üzerine çektiklerine dair içerikleride internette görünce Dilipak'a soralım istedik Mendy kim? CHABAD neydi?
Kim di bunlar? Faaliyet alanları neleri kapsıyordu?

2003 yılından beri Türkiye Aşkenaz Yahudi Cemaatinin hahamlığını üstlenmiş olan Amerikalı, İsrailli ve Türk vatandaşı din adamı Mendy, 2019 yılından beri “İslam Devletlerindeki Hahamlar Birliğinin yönetim kurulu başkanı” olarak biliniyor. Örgütün başkanı Rabi Mendy Chitrik'in görünmeyen gizli ajandaları mı vardı?
Ve Dilipak'a sorduk:
Bu seminerin iptal edildiğini kamuoyu sizden öğrendi. Siz, iptal edilmesinden duyduğunuz memnuniyetide paylaşımınızda belirttiniz.

Habervakti: Bu seminer sizi neden rahatsız etti?

Dilipak: Camide olması. Yoksa Chabad/Habad/Şabat her yerde bu ve benzeri etkinlikleri yapabiliyor. İyi o zaman Fethullah Gülen'in İslam anlayışı ve dinlerarası diyalog konferansı da düzenleyin. HDP’nin mollaları ile de etkinlik düzenlesinler. Adnan Oktar'ın din anlayışını da konuşsunlar. Tuncay Güney şimdi Kanada’da Haham, onu da davet etsinler, İslam’dan Yahudiliğe ince uzun bir yol diye konferans düzenlesinler.
Zaten bunu istiyorlarsa YouTube’de de yapabilirler. İlahiyat Fakültesinde konusunda uzman akademisyenler kendi aralarında yapıyorlar zaten madem bu adam şimdi ülkemizde serbestçe her yere gidip geliyor, onu da davet edip bu hareketi temsilcisinin ağzından dinleyebilirler. Adamlar Beştepe’ye misafir olmuş, orada ayin yapmışlar. KKTC de her yerde bunları görmek mümkün. Yer mi bulamadılar da, şaibeli bir örgütün temsilcisini Caminin salonunda konuşturuyorlar.

Habervakti: Neden şaibeliler?

Dilipak: Bunların Adnan Hoca'nın arkasında olduklarını biliyoruz. Bu acar Haham, LGBT peruğu ile poz veren kişi değil mi? Masum bir girişim değil, Camiyi mekan olarak kullanıp Müslümanların nezdinde bunların varlık ve meşruiyetleri için zemin oluşturulmaya çalışılıyor.

Daha önce Rum Ortodoks patrikliği için ABD Metropotliğinden getirilen Athenagoras 1948 ile 1972 yılları arasında İstanbul Ortodoks Patrikhanesinin, 268. Ekümenik Patriği olarak görev yapmıştı. Şimdi de ABD’de Haham İthal ediyoruz. Hem de seçmen kaydırmacası gibi ABD’den başka ülkelerden Yahudi cemaatı kaydırılıyor Türkiye’ye. Bundan haberiniz var mı? Nasıl olsa verdin mi parayı vatandaş oluyorsun. Türkiye’de mukim 12.000 civarında Yahudi var. Bir kısmı buraya kayıtlı olsa da gel-git yapıyor. Yılda ortalama 350-400 Yahudi ölüyor. Doğum 100 cıvarında. 500 kadar Yahudi’nin de Türkiye’den göç ettiği ve bu sayının son yıllarda giderek arttığı söyleniyor. Hahamlar aslında hayat boyu seçiliyor ama bunlar devreye girip 6 sene ile sınırlandırmışlar. Bunların 1000 kadar Eşkanazlar için açtıkları 2. Bir hahamlık var. Cemaat çevresinden aldığım bilgiye göre de, bunlarla iktisadi ve siyasi çıkar ilişkisi olan %5'e kadar cemaata mensup kişi var. Gelecek sene bu durumda seçim olacak, birileri devreye girip Türk Hahambaşılığını bunlara verebilir. Bunlar İstanbul’da 3 ayrı senaryo ile geliyorlar.
Bir İslam Ülkeleri Haham Birliğini kuracaklar. Atadıkları hahamlarla Beştepeyi ziyaret ettiler. KKTC’de Havra inşaatı başladı. Bakın Osmanlı Milletler topluluğunu, İslam milletler topluluğunu, Ortadoks kilisesinin ekümenikliğini kabul etmiyorsunuz ama İstanbul İslam dünyası, Türk Dünyası ve onun içinde Karaim/Hazara Yahudileri Milli Hahambaşılığını kuracaklar. Ayrıca bu yapı içinde Türk Dünyasında da Hahambaşılıklar kuracaklar,
ikincisi merkez de Türkiye olacak. Güneyimiz Arzu Mev’ud. Hatay, Antep, Maraş ve Urfa onlar için hayati öneme sahip. Doğu ve kuzeyimiz Hazara bölgesi. Matruşka bir plan hayata geçiriliyor.
Olayı bu çerçevede değerlendirmek gerek. Ankara’da bunlarla birlikte çalışan grublar da var. Bu senaryolarla, bunları meşrulaştırmaya yönelik planlar..

Habervakti: Prof Arslantaş sosyal medya hesabından sizi muhatap alarak; "Yahudileri sevmeyebilir ve hatta nefret dahi edebilirsiniz..." diye bir cümle kurdu. Siz yahudi düşmanı mısınız?

Dilipak: İnsanlar doğukları ana-babayı, toprağı, zamanı, derisinin rengini ve cinsiyetini kendi seçmez. Bundan dolayı insanları üstün ya da geri göremezsiniz. Firavun'un karısı Hz. Asiye ya da Hizmetkarı Hz. Haacer bizim annemiz. Ama Hz. Nuhun ve Lut’un karısı değil. Her zaman söylüyorum Taife giden peygamberimizin davrandığı gibi davranacağız.Tepkim şahsına değildi. Beni o mekan ilgilendiriyor. Onlar Beştepe'ye çıktıklarında da aynı tepkiyi vermiştim. Ben “AK Parti içindeki FETÖ’nün zihniyet ikizi AKP’liler”i eleştirince de birileri öfkelenmişti. Şimdi ne oluyor, Yahudilerin için LGBT peruklu hahamın, bizdeki Kalkancı tarikatında olduğu gibi, dün sarık sarıp, bugün kipa takanlar ya da Captagon tüccarından Tarikat şeyhi üretenlere karşı bir tavrımız olacak. Onlarla beraber olanlar başkalarının gözünde çöp ararken, önce kendi gözlerindeki merteği çıkartsınlar.Bu kişi benim tanımıyor. Bu cami derneğinde ben konuşma yapmak istesem izin vermezler. Ama Şabatçılarla Müslüman mahallesinde bilim soslu LGBT peruklu haham satmaya kalkanlar var. Onlar daha ünivesitede talebeyken ben meydanlarda “herkesin inandığı gibi yaşayacağı, düşüdüğünü özgürce ifade edebileceği bir dünya”dan söz ediyordum.
Neyse ki, bu dünyada tartışıp durduğumuz şeylerin hakikatinin bize gösterileceği bir gün var. Allah (cc) aklımızdan, kalbimizden geçenleri ve kapalı kapılar ardından fısıldaşarak konuşulanları da biliyor.

Habervakti: Siz konuşmacılardan Nuh Arslantaş'a özel bir tavır aldınız mı?

Dilipak: Hayır, hiç böyle bir şey olmadı. Muhatabım değil, Camide böyle bir şey yapılmasına karşı tepkimi ifade ettim, ilgileri uyardım. Yahudi cemaatından tanıdıklarımdan bilgi aldım.

Habervakti: Prof. Arslantaş, Panelist Mendy'i “dindar bir Yahudi” olarak tanımlıyor? İtiraz ediyor musunuz?

Dilipak: Tabi, öyledir. Adnan Oktar ne kadar dindarsa Mendy de o kadar dindar. Zaten eskiden beri bağları var. Adnan Oktar da onlardan. Papa bile LGBT ye evet dedikten sonra bunlar da LGBTQI+ türü bir Yahudi! Yakında bunlar kürtler de benzer bir hahambaşılık kurarlarsa şaşmam. Bir de Pakradun Hahamlığı, Arap Yahudileri, Fars Yahudileri oluyorsa, oldu olacak Sabatay hahambaşılığı da açalım, onlar da gelsin Camilerimizde kendilerini anlatsınlar. Çağırın Fethullah Gülen de gelsin, Adnan Oktar da, Kürt Hahambaşı da gelsin kolkola Beştepe’ye çıkıp ayin yapsınlar. Ne farkı var bunun onlardan..

CHABAD HERYERDE! HEDEF HAHAMBAŞILIĞI ELE GEÇİRMEK!

Habervakti: CHABAD nasıl bir oluşum? Ve sizce neden tehlikeli?
Dilipak: Şimdi bu soruya ben kendi bildiklerimden ya da Habervakti.com'dA yazdıklarımdan 5Gvirusnews’de yazdıklarımdan aktarım yapacak olsam, bildikleri ezberleri tekrarlıyor diyecekler. Ya da “iktidarla davalık onun için muhalefet yapıyor” diyenler de olacak. Siz bu konuda daha önce yayınladığımız onlarca haber ve yazıyı o kaynaklardan okuyabilirsiniz. Onlara iktidara destek veren bir gazetenin “içeriden iyi haber alan” bir gazeteci/yazar’ın yazdıklarından yola çıkarak bazı bilgiler aktaracağım.
Aslında bu tepkileri iyi oldu, bu vesile ile kendilerine cevap hakkımız doğdu. Mahrum olduğumuz o toplantıya davet edilenler, Mendi’nin konuşması, ona karşı çıkan ve destekleyenlerin kim olduklarını , argümanlarını öğrenmekten mahrum olduk.

ERGÜN DİLER Takvim / 6 Temmuz 2022, Çarşamba “Kumar-boz” başlıklı bir yazı yazdı. Bu yazının tamamını

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler