Türkiye - Portekiz maçına Felix Zwayer damgası!

Türkiye - Portekiz maçına Felix Zwayer damgası!

EURO 2024 F Grubu'nun 2'nci haftasında Türkiye ile Portekiz karşı karşıya geldi. Maçın hakemi Felix Zwayer'in tartışmalı kararları maçın önüne geçti.

Milli Futbol Takımı, EURO 2024 F Grubu'nun 2'nci haftasında Portekiz karşı karşıya geldi. Heyecan dolu müsabakada görev alan Alman hakem Felix Zwayer'in kararları müsabakada ön plana çıktı.

UEFA, Türkiye ile Portekiz maçında Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Zwayer'e görev verdi. Felix Zwayer'in yardımcılıklarını Stefan Lupp ile Marco Achmüller üstlendi. VAR'da Bastian Dankert, AVAR'da ise Christian Dingert ile Rob Dieperink görev aldı.

Felix Zwayer'in Abdülkerim Bardakçı'ya ilk yarının başlarında gösterdiği kart dikkat çeken ilk hamlesi oldu. Öte yandan Alman hakemin takdir haklarının tamamına yakınını Portekiz lehine kullanması ön plana çıktı. Felix Zwayer'in kartı sonrası Abdülkerim Bardakcı cezalı duruma düştü.

ŞİKE SORUŞTURMASI GEÇİRMİŞTİ

Felix Zwayer'in Türkiye - Portekiz maçındaki tartışmalı kararları sosyal medyada kısa sürede gündem oldu. Alman hakemin, 2004 yılında Almanya 2. Lig ve Almanya Bölgesel Ligi'nde görev yaptığı dönemde şike soruşturması geçirdiği aktarıldı.

Almanya Futbol Federasyonu'nun 2014 yılında hazırladığı raporda Felix Zwayer'in Mayıs 2004'te SV Wuppertal ile Werder Bremen amatörleri arasında oynanan bölgesel lig maçında "Wuppertaler SV'nin yardımcı hakem olarak kritik durumlardan kaçınması" amacıyla 300 euroyu kabul ettiği ileri sürülmüştü.

BELLINGHAM ÇILGINA DÖNMÜŞTÜ

İngiliz on numara Jude Bellingham, Aralık 2021'de Borussia Dortmund'da formaa giydiği dönemde Bayern Münih ile oynanan maçtan sonra Felix Zwayer'e sert çıkmıştı.

Felix Zwayer'in Borussia Dortmund'un penaltı beklediği pozisyondaki devam kararını eleştiren Jude Bellingham, "Almanya'nın en büyük maçına, kariyerinde şike yapan bir hakeme görev veriyorsunuz, ne bekliyorsunuz ki" diye konuşmuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Önceki ve Sonraki Haberler